files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín posilnil brankár zo Slovana Bratislava

MFK Zemplín Michalovce posilňuje krátko pred začiatkom sezóny aj brankársky post. Ten prichádza vystužiť Matúš Ružinský, ktorý posledné štyri roky pôsobil v Slovane Bratislava.

Rodák z Banskej Bystrice začínal s futbalom v tamojšej Dukle, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku odišiel do MFK Košice. V metropole východu strávil viac než osem rokov, v lete 2017 prestúpil do vtedy ešte prvoligovej Serede a o rok na to zamieril do Slovana Bratislava, s ktorým získal štyri majstrovské tituly. Hráčom belasých bol až do tohto leta, v jarnej časti sezóny 2018/19 hosťoval v Šamoríne. O jeho príchode referuje web nikéligistu. Prvoligista od Laborca s gólmanom, ktorý naposledy hájil farby majstrovského Slovana Bratislava, podpísal ročný kontrakt. „Od leta som sa bol voľným hráčom. Zavolal mi pán Rusnák, športový riaditeľ klubu, či by som nemal záujem prísť do Michaloviec. Telefonát prebehol veľmi rýchlo, o všetkom sme sa porozprávali a viac-menej hneď aj dohodli. Následne som pricestoval na Zemplín, kde sme už iba doklepli nejaké detaily. Dá sa povedať, že všetko išlo hladko od začiatku,“ povedal na margo svojho príchodu pre stránku klubu Matúš Ružinský (narodený 15. januára 1992), ktorý sa k novým spoluhráčom pripojil začiatkom tohto týždňa. 

(foto: Róbert Andrejov)

Dvadsaťjedenročný brankár vytvorí dvojicu spoločne s Benjamínom Szárazom. Je už piatou michalovskou posilou pred novou sezónou. Michalovčania podpísali aj stredného obrancu či stopéra Martina Bednára, krajného zadáka Lukáša Šimka, či útočníka Daniela Pavúka. Na hosťovanie prišiel aj ďalší krajný obranca Franck Bahi (Šamorín) a blízko k uzavretiu dohody je aj útočník Stanislav Olejník. „Stále sa obzeráme po hráčoch do stredu zálohy, kde sme stále nenašli náhrady za odchádzajúcich Briana Peňu a Kanuho,“ uviedol Vladimír Rusnák, športový riaditeľ klubu. Michalovčania štartujú Niké ligu v sobotu 29.júla domácim súbojom s Dunajskou Stredou (18.00 hod.).

.



Uverejnené: 19.07.2023 20:11:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.