files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Linetov návrat na Zemplín

Útočník, ktorý prepísal históriu michalovského hokeja, sa vracia na Zemplín. Jakub Linet, ktorý dvoma gólmi rozhodol siedmy barážový duel v boji o extraligu so Žilinou (2:1) ale neprichádza do Michaloviec, ale k nováčikovi Tipos extraligy HC 19 Humenné.

Jakub Linet sa vlani s Košicami tešil zo slovenského titulu. Predtým sa mu podarilo trikrát vyhrať prvú ligu, keď triumfoval dvakrát s Michalovcami (2017/18 a 2018/19) a raz s materskou Žilinou (2021/22). Okrem týchto troch celkov na Slovensku pôsobil aj v Bardejove a epizódne aj v Nových Zámkoch a Martine. Jednu sezónu má za sebou aj vo Francúzsku, kde hájil farby La Roche-sur-Yon. Fanúšikovi na Zemplíne je ale najznámejší z Michaloviec, kde pôsobil dokonca na dve etapy. Najskôr sem prišiel v sezóne 2012/13 a s Duklou sa dostal až do finále prvej ligy. Následne sa tu vrátil v priebehu sezóny 2013/14 a opäť si zahral finále prvej ligy. Po sezóne 2014/15, kde si dokonca v druhej lige zahral päť duelov aj za Humenné, odišiel do Bardejova a následne do Francúzska. Vrátil sa pred sezónou 2017/18 a v ďalších troch sezónach písal históriu michalovského hokeja. Dvakrát vyhral prvú ligu, absolvoval úspešnú baráž o extraligu a za Michalovce si zahral aj v ich premiérovej sezóne medzi elitou. Následne odišiel do Žiliny a minulú sezónu hrával v Košiciach.

Humenčania oznámili podpis s týmto útočníkom prostredníctvom facebooku. Na tom informovali, že v tíme ostávajú aj obrancovia Matej Jacko a Miroslav Novota. Ešte predtým oznámili aj predĺženie kontraktov s útočníkmi Filipom Vaškom a Filipom Vrábeľom, ako aj odpis zmluvy so skúseným 35-ročným brankárom Stanislavom Galimovom.

pb



Uverejnené: 22.07.2023 14:34:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.