files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastný piatok. Na cestách vyhasli dva životy

V piatok 4. augusta popoludní došlo na cestách Košického kraja k dvom vážnym dopravným nehodám, pri ktorých prišli o život dvaja vodiči.

K prvej došlo v okrese Košice okolie, kde okolo 13.40 hod. viedol 70-ročný vodič z okresu Košice okolie osobné motorové vozidlo zn. Renault po ceste II/548 od obce Šemša smerom na obec Malá Ida. Podľa doterajších zistení pri prejazde pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovku a narazil do betónového múrika nad priepustom popod cestu. Po náraze sa s vozidlom prevrátil na bok. Vodič pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahol.

Druhá nehoda, ktorá mala fatálne následky, sa stala v okrese Rožňava okolo 15.45 hod. Podľa doterajších zistení 50-ročný vodič z Česka viedol motocykel zn. Honda po štátnej ceste I/67 v smere od obce Stratená na Poprad. V tuneli z doposiaľ nezistených dôvodov prešiel s motocyklom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom zn. Ford Transit, ktoré viedol 69-ročný vodič z okresu Rožňava. Vo vozidle sa nachádzali aj dvaja spolujazdci. Žiaľ, pri dopravnej nehode vodič motocykla utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Jeden zo spolujazdcov bol prevezený leteckou záchrannou službou do nemocnice, rozsah zranení zatiaľ nemáme k dispozícii. Vodič vozidla bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Polícia miesta udalostí dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. "Počas dokumentovania bol úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavretý a cestnú premávku usmerňovali príslušníci PZ. V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presné príčiny vzniku dopravných nehôd a bližšie okolnosti, za kých k týmto dopravným nehodám došlo, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Prípadne požitie alkoholických nápojov u nebohých vodičov bude zisťované pri pitve," píše polícia v tlačovej správe. 

.



Uverejnené: 05.08.2023 17:45:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.