files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojgólová facka od bystrickej Dukly

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v treťom kole Niké lige na svojom trávniku s MFK Dukla Banská Bystrica hladko 0:3. Bystričania rozhodli o svojej výhre v prvom polčase, v ktorom prevahu korunovali gólmi Rymarenka a Uhrinčaťa. V druhom dejstve ich náskok poistil kanonier Róbert Polievka. Zverenci trénera Mareka Petruša sa vo štvrtom kole predstavia na Tehelnom poli, kde budú čeliť Slovanu Bratislava.

V televíznom zápase gólovo zahrmelo už po troch minútach. Rymarenko sa po autovom vhadzovaní zbavil nevýrazného Volanakisa a strelou z uhla prekonal Száraza. Tento moment udal smer zápasu. Ten Zemplínčanom vôbec nevyšiel podľa predstáv. V defenzíve kopili jednu chybu za druhou, v strede poľa strácali jednu loptu za druhou a ofenzíva im vôbec nefungovala. Skúšali to aj nakopávanými loptami, s tými si ale dobre radil brankár Hruška. Jeho spoluhráči pre zmenu hrali vpredu kreatívne. V devätnástej minúte rozohral Polievka priamy kop na krátko, Volanakis nepokryl Uhrinčaťa a ten strelil druhý gól zápasu. V 22. minúte mohlo byť 0:3. Strelu Polievku ale Száraz chytil. Do druhého dejstva poslal michalovský tréner Marek Petruš troch ofenzívnych hráčov (Jánošík, Stenhubel a Pavúk), ktorí na určitý čas rozhýbali michalovskú ofenzívu. Zemplínčanom však chýbala záverečná fáza, keď v momente, kedy mali skórovať prišla buď zlá prihrávka, alebo nedôsledné zakončenie. Tak ako tomu bolo v 72.minúte, kedy sa Marcin dostal až pred brankára Hrušku, ktorého ale iba nastrelil. Skrátka, Michalovčanom nebolo v piatok súdené skórovať a naďalej tak platí, že čakajú nielen na prvé víťazstvo, ale aj na prvý gól. Zaslúžené víťazstvo Bystričanov poistil krátko pred koncom ich kanonier Róbert Polievka, ktorý zvýšil na 0:3.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dukka Banská Bystrica 0:3 (0:2)
Góly: 3. Rymarenko, 19. Uhrinčať. 88. Polievka.
Žlté karty: 26. Volanakis, 81. Bednár - 33. Migaľa, 83. Willwéber.
Rozhodovali: Očenáš - Štofik, Bikto, 1216 divákov. 
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Marjanovič, Bednár, Volanakis (46. Jánošík) – Šimko, Shimamura (46. Steinhübel), Karasjuk, Bahi – Marcin, Žofčák (77. Vaško), Adekunle (46. D. Pavúk).
MFK DUKLA: Hruška – Migaľa (79. Godál), Uhrinčať, Hlinka, Willwéber, Záhumenský – Ľupták (78. Pišoja), Richtárech, Acosta (73. Slebodník) – Rymarenko (90. Depetris), Polievka (89. Guimarães).  

.



Uverejnené: 12.08.2023 00:03:40
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.