files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dokončenie dopravného spojenia medzi Veľkým Horešom a Nagyrozvágy

V prihraničnej oblasti v okrese Trebišov boli aktuálne dokončené stavebné práce súvisiace s obnovou cestnej komunikácie medzi obcami Veľký Horeš a Nagyrozvágy. Tieto dve prihraničné susedné obce sa tak dočkali nového dopravného spojenia. Celková dĺžka cestného úseku, ktorý prešiel revitalizáciou, je 2 292 metrov. Obnovou sa dosiahlo skrátenie dĺžky obecnej prepravy medzi obcami na približne 4 kilometre. Realizáciu diela v hodnote viac ako 1 milióna eur bez DPH zabezpečila spoločnosť EUROVIA SK.

Hlavným zámerom stavebných prác bolo obnoviť pôvodné cestné spojenie medzi obcami Veľký Horeš a Nagyrozvágy. V rámci obnovy cesty sa najskôr realizovalivýkopové práce a následnebola vybudovaná úplne nová konštrukcia vozovky. „V závere rekonštrukcie sme túto novovybudovanú vozovku napojili pomocou stykovej križovatky na miestnu komunikáciu na ulici Rozvágyskej v obci Veľký Horeš.Taktiež sme zabezpečili jej napojenie na preprojektovaný úsek na maďarskej strane,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK. 

Súčasťou stavebných prácbola aj rekonštrukcia časti miestnej komunikácie na ulici Rozvágyskej v obci Veľký Horeš.Práve tento úsek bol strategickousúčasťou realizovaného projektu a mal za úlohu prepojiť cestu tretej triedy III/3690 s obnovovaným cestným úsekom. Na úsekus dĺžkou 521 m boli odfrézované existujúce asfaltové vrstvy a následne bola položená nová vrstva asfaltobetónu. Veľkým benefitom je tiež vybudovanie nového 1,5 m širokého chodníka pre peších. Revitalizáciou tohto cestnéhoprepojenia sa dosiahlo významné skvalitneniecestnej premávky nielen z hľadiska jej bezpečnosti, ale tiež sa skrátila dĺžka obecnej prepravy na približne 4 km. Zvýšenie komfortu pre miestnych obyvateľov aj cestujúcich prinesie mnohé pozitívapre región, a to v podobe zlepšenia cestovného ruchu, ako i zintenzívnenia medzi obecnej či cezhraničnej spolupráce.

.



Uverejnené: 17.08.2023 16:23:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.