files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po dvoch týždňoch opäť na pôde majstra

Žreb nového ročníka MOL Ligy sa s hádzanárkami MŠK Iuventa Michalovce na úvod vôbec nemaznal. Desaťnásobný víťaz súťaže totiž v prvých troch kolách musí čeliť tak majstrovi Slovenska, ako aj Česka a to dokonca na ich palubovkách. Konfrontácia so slovenským majstrom HC DAC Dunajská Streda zverenkám trénera Petra Kostku v prvom kole nevyšla podľa predstáv, keď na Žitnom ostrove prehrali 28:31. Reparát budú môcť zložiť v sobotu, kedy ich čaká duel na ihrisku Slavie Praha, ktorá je českým majstrom.

Michalovčanky vstupovali do sezóny s víťaznými ambíciami, no hneď v prvom kole narazili na realitu. Aktuálny slovenský majster im nedal na svojej palubovke dýchať a nakoniec zaslúžene vyhral 31:28. V druhom kole si Zemplínčanky výhrou 26:23 nad DHC Sokol Poruba napravili chuť. „Určite sme chceli vyhrať aj v Dunajskej Strede. V príprave sme urobili maximum, aby sa nám to podarilo. Tých okolností, prečo sa nám to nepodarilo, bolo viacero a pomenoval som ich už po zápase. Na druhej strane, treba priznať, že Dunajská Streda ukázala svoju kvalitu. Ukázala zohratosť na jednotlivých pozíciách, čo nám ešte chýba. Potrebujeme viac času, aby došlo k lepšej súčinnosti hráčok a aby si osvojili systém, ktorý im vštepujeme. V zápase s Porubou možno niekto namietal, že sme vyhrali iba o tri góly. Treba si ale uvedomiť, že nemáme play-off a za základnú časť nie je žiadna bonifikácia. Tým získavame obrovský priestor na to, aby sme v zápasoch využili čo najväčší počet hráčok. Práve tak sme postupovali v zápase s Porubou a takto pôjdeme aj v ďalších dueloch. Chcem, aby naše mladé dievčatá hrali čo najviac a cieľom je aj ušetriť čo najviac síl pri skúsenejších hráčkach,“ uviedol na margo štartu do súťaže tréner Michalovčaniek Peter Kostka.  

V treťom kole sa Zemplínčanky opäť predstavia vonku a opäť to bude duel na pôde majstra. Tentoraz ale českého DHC Slavia Praha. „Zošívané“ sa v minulej sezóne postarali o prekvapenie, keď po deviatich rokoch zosadili z českého trónu DHK Baník Most. No a o ďalšie prekvapenia sa chcú pokúšať aj v tejto sezóne. „Do Prahy ideme s jasným cieľom - vyhrať. Súpera poznáme, čelili sme mu aj v auguste na domácom turnaji, keď sme Slaviu vysoko zdolali. Tento zápas ale bude určite iný. Súper sa na nás dobre pripraví. Slavia nebola nadarmo českým majstrom. Ich duel druhého kola s Mostom ukázal, že v tíme stále kvalita je a preto sa musíme mať na pozore,“ varuje michalovský lodivod, ktorý následne upozornil aj na silné stránky najbližšieho súpera. „Silnou osobnosťou tímu je brankárka Kudláčková, ktorá svojou výkonnosťou presahuje úroveň MOL ligy. Našou úlohou bude to, aby sa nestala hráčkou zápasu a aby sme ich mladé ambiciózne družstvo zdolali našou skúsenosťou.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 15.09.2023 15:35:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.