files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strelecká mizéria prelomená, čakanie na víťazstvo trvá naďalej

Ani po reprezentačnej pauze sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce nenadýchli k výsledkovému obratu. V siedmom zápase Niké ligy po zbabranom prvom polčase podľahli Spartaku Trnava 3:4. Na druhej strane, nádej do ďalších duelov dáva druhý polčas, v ktorom účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy jasne predčili a takisto aj pretrhnutie streleckej smoly. Nič to ale nemení na fakte, že zverencom trénera Mareka Petruša patrí aj po minulom víkende posledné miesto v tabuľke, v ktorej majú iba chudobný bod za domácu remízu s Dunajskou Stredou.

Ďurišov stý ligový gól

Posilnení Michalovčania chceli po reprezentačnej pauze zabrať naplno. Proti bol ale súper, ktorý výkonom v prvom polčase naznačil, že si zahrá v pohárovej Európe v skupinovej fáze zaslúžene. Trnava hrala tak ofenzívne, ako už dávno na Zemplíne nik. Dokonale využívala, že domáci hráči sa nevedeli stotožniť so systémom na troch stopérov a podnikala do ich defenzívy jeden nebezpečný útok za druhým. Po ôsmich minútach viedol Spartak 2:0, po dvadsiatich troch 3:0 a po polčase 4:1. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Michalovčania sa zatiahli na klasickú štvorčlennú obranu, prestriedali a rázom boli pánmi na ihrisku. Strelili dva góly, mohli dokonca aj vyrovnať, no Trnava si tesné vedenie postrážila. „Zápas sa vyvíjal tak, ako sme si predstavovali. Dali sme rýchle góly a zrazu bolo 3:0. V druhom polčase sme zbytočne Michalovce pustili do hry a bola z toho dráma,“ uviedol po stretnutí útočník FC Spartak Michal Ďuriš. Nová posila Trnavčanov sa dokonca uviedla aj gólom, keď dávala na 2:0. Spolu s ním sa presadil aj ďalší novic Ján Bernát, ktorý na gól potreboval iba sedemdesiat sekúnd. „Bolo to fajn. Viedli sme 4:1 a asi sme si mysleli, že to už máme v suchu. V kabíne sme si aj hovorili, že nemôžeme nič podceniť, no stalo sa. Dostali sme Michalovce na koňa a môžeme byť radi, že sa nám to nevypomstilo,“ pokračuje Ďuriš, pre ktorého bol gól do siete Michalovčanom stým ligovým.

Kedy sa dočkajú víťazstva?

Michalovčania sa tak ani na šiesty pokus nedočkali prvého tohtosezónneho víťazstva. Opäť raz prehajdákali prvý polčas, v ktorom tentoraz inkasovali až štyri góly (predtým od Bystrice a Košíc po dva...). Na ich prehre nič nezmenil ani výborný ofenzívny výkon v druhom polčase, aký nepreviedli poriadne dlho. Stačilo to akurát na prelomenie streleckej smoly. Ani tri góly však body nepriniesli... „My si to hovoríme z týždňa na týždeň. Každý týždeň si hovoríme, že škoda a že to ten ďalší zlomíme. Aj teraz to tak bolo, no prehrávali sme na polčas 1:4. Potom sme sa zobudili. Je to škoda, pretože ja som mal dve šance na vyrovnanie. Škoda, že sa nám to nepodarilo,“ poznamenal strelec dvoch michalovských gólov Matúš Marcin.

Zemplínčanom to proti trnavskému Spartaku v úvodoch vôbec nejde. Z ostatných ôsmich ligových duelov až trikrát inkasovali v prvej minúte a tak tomu mohlo byť aj v sobotu. „Spartakovci“ sa omeškali o osem sekúnd... „Je neskutočné, že s týmto súperom vždy inkasujeme v samom úvode. Neviem, čím to je, či nekoncentrovanosť, alebo niečím iným. Skrátka, nemôže sa nám to stávať. Súpera to nakoplo a zrazu sme po polhodine prehrávali 0:3. Klobúk dole pred nami, že sa nám to podarilo skoro zvrátiť, no ani na bod to nestačilo. Ja verím, že sa chytíme v nasledujúcom zápase a proti Podbrezovej už zabodujeme naplno. Víťazstvo totiž veľmi potrebujeme,“ dodáva na záver útočník posledného tímu v tabuľke.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 19.09.2023 10:53:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.