files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dobrý pocit zo seba i z tímu

V minulosti si na Slovensku urobil parádne meno. V sezóne 2015/16 sa stal so šestnástimi gólmi najlepším strelcom Niké ligy. Potom prišiel prestup do Slavie Praha a problémy. Gino van Kessel rok nehral futbal a v Michalovciach sa snaží o reštart svojej niekdajšej úspešnej kariéry. Už prvý zápas so Spartakom Trnava (3:4) ukázal, že tridsaťročný rodák z holandského Alkmaaru nestratil zo svojej ofenzívnej činnosti nič a v ďalších dueloch môže byť dôležitým aspektom, ktorým sa aktuálne posledný tím tabuľky nakopne k lepším výsledkom a lepšiemu umiestneniu.

Tréner Marek Petruš si ho zrejme šetril v sobotňajšom zápase siedmeho kola ako možného žolíka do druhého polčasu. Za stavu 1:4 mu ale cez polčasovú prestávku nezostávalo nič iné, len to risknúť a van Kessela poslať na ihrisko. Jeho príchodom a príchodom Igora Žofčáka sa misky váh začal pretáčať. Michalovčania ukázali taký ofenzívny výkon, aký už dávno nie a len zhoda náhod pri dvoch šanciach Marcina spôsobila, že sa im nepodarilo aspoň vyrovnať. „Je pravdou, že začiatok z našej strany nebol dobrý. V druhom polčase sme ale začali hrať lepšie. S účastníkom skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy sme hrali vyrovnanú partiu Ukázalo sa, že tento tím kvalitu rozhodne má, len potrebuje viac dôvery. Na hráčoch sa určite prejavil aj fakt, že doteraz nevyhrali. Posledný zápas s Trnavou ukázal potenciál a ja verím, že v ďalších zápasoch už prídu aj body,“ zdôraznil holandský útočník, ktorý doteraz na Slovensku hrával v Trenčíne a práve v Trnave.

Jedným zo strojcov obratu mohol byť práve aj van Kessel. Ten v 52. minúte naservíroval druhý gól Matúšovi Marcinovi a o šestnásť minút neskôr sám strelil kontaktný gól na 3:4. „Som rád, za svoj gól, ako aj za gólovú prihrávku. Je ale škoda, že neznamenali pre nás body. Družstvu sa doteraz nedarilo. Dalo len jeden gól, teraz sme strelili tri. Ukázalo sa teda, že môžeme byť na správnej ceste,“ zdôraznil van Kessel, ktorý verí, že víťazstvo príde v ôsmom kole, v ktorom v sobotu Michalovčania hostia Podbrezovú. „Čaká nás ďalší náročný súper. Mám dobrý pocit zo seba, ako aj z tímu. Potrebujeme sa chytiť a ja verím, že sa nám to podarí v sobotu. Potrebujeme hrať tímovo, byť efektívni a konečne zabodovať naplno.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 20.09.2023 17:07:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.