files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vstúpiť doma do sezóny víťazstvom

Až v treťom kole Tipos extraligy sa na domácom ľade predstavia hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí majú za sebou úvodný dvojkolový trip u súperov, v ktorom vyhrali v Bratislave nad Slovanom 8:2 a prehrali vo Zvolene 1:4. Zverenci trénera Petra Kúdelku sa teraz predstavia doma, keď v piatok o 17.30 hod. privítajú vlani bronzovú Spišskú Novú Ves.

Michalovčania čelili na úvod extraligy zdatným súperom. V Bratislave hrali proti Slovanu, ktorý má vždy najvyššie ambície a v nedeľu zase čelili vlani striebornému tímu. „Na Slovane sme odohrali dobrý zápas. Vo Zvolene nám zase ušla druhá tretina. Prehrali sme si to sami našou nedisciplinovanosťou a nejakými chybami, ktoré sa stali. V hre päť na päť sme boli aj lepším tímom. Ukázalo sa, že sme kvalitný tím, ktorý sa dáva dokopy. Myslím si, že postupne to bude lepšie a lepšie,“ uviedol na margo úvodného dvojzápasu v Bratislave a vo Zvolene kapitán tímu Vladimír Mihalik. „Výsledkovo aj herne nám vyšiel lepšie zápas na Slovane,“ reaguje na kapitánove slová útočník Dávid Buc, strelec prvého michalovského gólu v sezóne. „Ani v druhom zápase sme herne neboli až tak zle, ako zodpovedá výsledok. Keby sme v prvej tretine dali nejaký gól, zápas by sa vyvíjal úplne inak. Zápas sa zlomil v druhej tretine, kedy sme dostali góly z presiloviek. Potom to už bolo ťažké niečo s ním robiť,“ pokračuje Dávid Buc.

Mužstvo trénera Petra Kúdelku sa oproti minulej sezóne výrazne obmenilo a podľa viacerých odborníkov nabralo na kvalite. „Mužstvo sa určite posilnilo, všetci ale vieme, že mená nevyhrávajú zápasy. Vyhráva ich poctivá práca. Ešte chvíľu to určite potrvá, kým si všetko sadne. V príprave sme komplet neodohrali žiadny zápas. Vždy niekto chýbal. Verím, že po prvej štvrtine základnej časti sa vyformuje tím a až potom sa ukáže jeho sila,“ konštatuje Dávid Buc. „Ja si myslím, že v našom mužstve je veľká kvalita. Mužstvo sa stále formuje a vyvíja. Ten proces je veľmi dôležitý. Hlavné bude jeho nastavenie v ďalších týždňoch a takisto aj to, aby sme napredovali od zápasu k zápasu,“ uviedol k sile súčasnej Dukly jej kapitán Vladimír Mihalik. Zemplínčanov v ich premiérovom ligovom domácom vystúpení čaká v piatok od 17.30 hod. takisto vlaňajší extraligový semifinalista HK Spišská Nová Ves. Spišiakom vlani zavesili na krk historické bronzové medaile a aj túto sezónu majú ambíciu hrať v tabuľke vysoko. Potvrdili to aj úvodné dve kolá, v ktorých ako jeden z troch tímov nestratili ani bod. „Čaká nás nevyspytateľný a bojovný súper. So Spišiakmi sú zápasy zakaždým ťažké. My ale veríme v naše sily a veríme, že budeme úspešní na konci zápasu,“ zdôraznil kapitán tímu Vladimír Mihalik a na jeho slová na záver nadviazal aj Dávid Buc. „Aj po minulých rokoch boli zápasy s nimi ťažké a taký čakám aj v piatok. Pripravujeme sa na to. Keďže hráme prvýkrát doma, chceme to zvládnuť a vstúpiť do sezóny doma víťazstvom.“   

Peter Brendza

.



Uverejnené: 21.09.2023 18:36:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.