files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trpká premiéra po desiatich rokoch

Hokejisti HK Steel Team Trebišov absolvovali v stredu prvoligovú premiéru po viac ako desiatich rokoch. Posledný prvoligový duel odohrali ešte v marci 2013 a diváci museli čakať dlhých desať rokov, kým sa druhá najvyššia súťaž do tohto mesta na dolnom Zemplíne vráti. Trebišovčanom premiéra veľmi nechutila. V treťom kole TIPOS SHL prehrali s Modrými krídlami Slovana 2:5.

Trebišovčania vstupovali do zápasu s cieľom potešiť viac ako tisícku divákov na tribúne. Od úvodu ale ťahali za kratší koniec. Hostia v polovici prvej tretiny dvoma gólmi vzali opraty zápasu do svojich rúk. Domácim sa síce v závere prvej časti podarilo vyrovnať, druhé a tretie dejstvo ale patrilo „mladým slovanistom“, ktorí troma gólmi strhli vedenie na svoju stranu. „Začiatok zápasu patril súperovi. Potom sme sa mu dokázali prispôsobiť, no nevyšiel nám vstup do druhej a tretej tretiny. Hlavne druhá časť ma mrzí, pretože v našom podaní bola veľmi dobrá. Dostali sme nešťastný gól pri našej presilovke. V závere sme mohli vyrovnať. Ja som veril, že na dobrý záver druhej tretiny nadviažeme aj na začiatku tretej, opak bol ale pravdou. Inkasovali sme štvrtý gól, ktorý asi rozhodol,“ uviedol po zápase tréner HK Steel Team Trebišov Dušan Kobeľa.

Oveľa spokojnejší bol tréner „belasých“ Ján Lipiansky. „Po dlhej ceste som mal obavy z prvej tretiny. Paradoxne sa tieto obavy nenaplnili, keďže to bola z našej strany najlepšia tretina. Urobili sme dve chyby, ktoré súper potrestal. Aj napriek tomu si myslím, že sme boli o gól lepší a vyhrali sme zaslúžene,“ poznamenal Lipiansky, ktorý vyzdvihol aj svojho súpera. „Trebišov má svoju kvalitu a tá určite bude cez sezónu rásť. Nikomu sa tu ľahko hrať nebude a aj preto som rád, že sme teraz získali tri body. Trebišovčania musia na rýchlo skladať nové mužstvo. Chce to čas. Určite čakám, že to bude platné mužstvo prvej ligy.“

Nepomohli ani posily z extraligy

Trebišovčania v minulých dňoch uzavreli dohodu s extraligovými Michalovcami a Spišskou Novou Vsou, podľa ktorej môžu v rámci striedavého štartu využívať ich hráčov. Tak tomu bolo aj v stredu, keď z Michaloviec prišla šestica a od Spiša štvorica hráčov. Aj keď to neprinieslo požadovaný efekt v podobe víťazstva, tréner Trebišova Dušan Kobeľa je s touto dohodou a aj prínosom extraligistov spokojný. „Momentálne sú pre nás veľkým prínosom. Majú totiž natrénované viac ako my. My sme skladali v lete mužstvo na druhú ligu a chvíľu potrvá, kým to pretransformujeme na prvú ligu. Aj preto som rád, že ich máme v kádri. Postupne sa budeme zohrávať čoraz viac, naši hráči potrénujú viac a dostanú sa ten level, na aký potrebujeme. Časom určite vytvoríme taký celok, ktorý bude trápiť súperov v prvej lige a bude pre ostatných konkurencieschopnejší,“ podotýka tréner HK Steel Team Trebišov. Ako vidí Kobeľa vstup svojho mužstva do súťaže? „Bol veľmi rýchly,“ zasmial sa trebišovský tréner a hneď na to dodal. „Postupne sa hľadáme. Prichádzajú hráči, postupne sa teda dávame dokopy ako partia. Som o tom presvedčený, že každý týždeň budeme lepší a ako hovorím konkurencieschopnejší pre ostatné tímy v lige.“

Vlci ešte hladnejší po výhre

Jeho zverenci sa v piatok opäť predstavia doma, kde na nich čaká asi najťažší súper z celej ligy. Od 18.00 hod. totiž privítajú celok VLCI Žilina, ktorý už tri roky neúspešne poškuľuje po extralige. Žilinčania všetko vrazili do tejto sezóny, ktorá zrejme bude poslednou, kedy sa postupuje do extraligy priamo. Známy tréner Ernest Bokroš má k dispozícii podľa mien extraligové mužstvo, no to budú musieť „vlci“ potvrdiť aj na ľade. Po stredajšej prehre 2:4 v Topoľčanoch sa zdá, že „vlci“ budú v piatok ešte hladnejší. „V prvom rade musíme dobre po strede zregenerovať a pripraviť sa na ešte ťažšieho súpera, akému sme čelili v stredu. Žilinčania prehrali v Topoľčanoch a budú určite chcieť túto prehru u nás v piatok odčiniť. Nám neostáva nič iné, len im čeliť a čo najviac im v piatok sťažiť pozíciu favorita,“ dodal Dušan Kobeľa.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 28.09.2023 16:34:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.