files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Historické extraligové body Humenčanov, o ďalšie sa „levy“ chcú pobiť v nedeľu

V úvodných štyroch kolách Tipos extraligy platili hráči nováčika HC 19 Humenné krutú extraligovú daň. V súbojoch v Košiciach, či Banskej Bystrici, ako aj v domácich zápasoch so Slovanom Bratislava a Zvolenom doplatili aj na maličkosti, ktoré rozhodli pre ich súperov. V piatkovom piatom kole sa to ale zmenilo. Humenčania vyhrali v Poprade 2:1 a na svoje konto si tak pripísali prvé extraligové body v histórii celého hokeja v meste.

Predposledný septembrový deň roka 2023 bude navždy zapísaný v histórii hokeja mesta z hora Zemplína. „Levy“ cestovali na ľad súpera, ktorý týždeň predtým rozmetal doma majstra HC Košice 7:2. Tentoraz sa mu v koncovke nedarilo, čo Humenčania využili na zisk cenných troch bodov. Na góly diváci museli čakať až do tretej tretiny. V 48. minúte Krajňák otvoril skóre duelu a hoci následne Mlynarovič v presilovke vyrovnal, posledné slovo patrilo Humenčanom. Ich víťazstvo a teda aj prvé body Humenného v extralige zariadil Jakub Linet, ktorý skóroval 39 sekúnd po popradskom vyrovnávajúcom góle. „Cestovali sme k súperovi s rešpektom, keďže predtým doma rozdrvil Košice, no chceli sme už aj konečne niečo dosiahnuť. Keď bolo dlhý čas 0:0, bolo jasné, že to bude o jednom góle. Ten sme dali my. Súper síce odpovedal, no my sme dali rýchlo ešte jeden a máme tak dôležité víťazstvo,“ uviedol na margo premiérového víťazstva HC 19 a aj premiérových bodov v extralige asistent trénera Ivan Boržík. „Konečne sme odohrali šesťdesiat minút poctivého hokeja. My sme kvalitu ukázali aj zápasy predtým. Tie neboli z našej strany zlé, no nedokázali sme odohrať celý zápas disciplinovane, tak ako tomu bolo teraz v Poprade,“ pokračuje Boržík k výhre v Poprade.  

Veľké oslavy v Humennom byť nemôžu, keďže zápasový program v extralige ide naplno ďalej. Už v nedeľu sa „levy“ predstavia doma, keď v televíznom zápasy už o 14.00 hod. privítajú do piatka lídra súťaže HK Spišská Nová Ves. Spišiaci boli do piatka stopercentným tímom, po prehre 2:3 vo Zvolene ale spadli z prvého miesta, kde ich vystriedal práve HKM. „Sme nováčikom súťaže a pre nás je každý zápas, každý súper ťažkým. Nemôžeme sa dlho radovať z premiérových bodov. Nemáme čo oslavovať. Všetci veríme, že tieto body nebudú posledné a budeme ich zbierať aj ďalej. V nedeľu nás čaká Spišská Nová Ves a aj v tomto zápase chceme bodovať,“ podotýka člen realizačného tímu HC 19. „Oni už minulý rok ukázali, že majú kvalitu,“ uviedol Boržík na margo nedeľňajšieho súpera a vzápätí k Spišiakom dodal. „Tak ako skončili sezónu minulý rok dobre, tak dobre aj teraz začali. Oni budú favoritom, my sa chceme pobiť o ďalšie body.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 30.09.2023 12:21:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.