files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľká obnova zariadenia Harmónia v Strážskom

Budova župného Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov Harmónia v Strážskom, v ktorej aktuálne žije približne 115 klientov, mení vzhľad. Župa tam približne za rok z vlastných zdrojov zrealizuje rekonštrukciu za viac ako 2,6 milióna eur. Medzi hlavné dôvody obnovy patrí úspora energií, zlepšenie stavu budov, ale aj krajšie a funkčnejšie prostredie pre klientov tohto zariadenia.

„Podobne, ako je to v našich domácnostiach, aj my na župe sa snažíme byť dobrými hospodármi, vedie nás k tomu energetická kríza i rast cien energií. Riešením je obnova starých budov, ktoré často vykurujú aj susedov. Obzvlášť citlivá je táto téma pri zaradeniach, ktoré sa stali domov tých najzraniteľnejších východniarov. Rekonštrukcia budovy Harmónie v Strážskom bude po novom spĺňať najnovšie štandardy energetickej úspornosti. Postará sa o to zateplenie budovy aj konštrukcie strechy či stropu nad nevykurovaným suterénom, ale aj výmena zdroja tepla. Výsledky úspory v krajskej peňaženke neuvidíme hneď, no z dlhodobého hľadiska budú mať pozitívny vplyv na župný rozpočet,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.  

Rekonštrukcia zahŕňa aj inštaláciu systému merania a regulácie zdroja tepla, rekonštrukciu rozvodu plynu a súvisiacich zdravotníckych zariadení. Areál sa napojí na systém centrálneho zásobovania teplom v meste Strážske. V pláne je nadradený systém riadenia zdroja tepla, ktorý umožní optimalizáciu jeho prevádzky a samostatné sledovanie spotreby tepla na vykurovanie a spotrebu tepla na prípravu ohriatej vody. Komplexná obnova počíta aj s vybudovaním elektronického systému hlásenia požiarov a zadymenia priamo v izbách klientov, aj na spoločných chodbách a schodiskách. Pred škodami na majetku či životoch zas ochráni nový bleskozvod. Okrem DSS Harmónia by sa mali obnovy  dočkať aj zariadenia sociálnych služieb DSS Lidwina v Strážskom, DSS Subsidium v Rožňave a DSS Idea v Prakovciach.

.



Uverejnené: 11.10.2023 21:08:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.