files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šťastena vrátila body na humenskú stranu

Kým v zápase ôsmeho kola Tipos extraligy hráči HC 19 Humenné búšili do HK Nitra, ten na rozdiel od nich strieľal góly a hoci ho nováčik extraligy svojho súpera vysoko prestrieľal, z troch bodov sa po výhre 4:2 tešili hostia. O týždeň neskôr sa karta otočila. Aktívnejšia bola na Zemplíne trenčianska Dukla, všetky body ale ostali po výhre 3:1 v Humennom.

Trenčania v druhej tretine zásluhou švédskeho útočníka Imma dokázali ešte odpovedať na gól Dávida Šoltésa z prvej časti. Na gól Filipa Vaška z konca druhej tretiny už ale nenašli odpoveď a keď Jakub Linet poslal puk cez celé klzisko v power-play do opustenej brány, na svete bolo druhé domáce humenské víťazstvo v tejto sezóne, prvé za tri body. „Po tých troch prehrách v rade to bolo pre nás veľmi dôležité stretnutie. Chceli sme sebe i ostatným dokázať, že hokej hrať vieme. Výhra sa určite nerodila ľahko. Trenčín hral veľmi dobre, my sme ich ale premohli takým obetavým výkonom. Súper mal možno viac striel, viac šancí, no to sme mali aj my minulý týždeň proti Nitre. Šťastena nám takto vrátila body. Dnes chlapci veľmi chceli, snažili sa, blokovali strely, čo je pre nás veľmi podstatné do ďalších duelov,“ uviedol po zápase asistent trénera HC 19 Ivan Boržík, ktorého tím sa musel vysporiadať pred zápasom s absenciou obrancu Glazkova, či útočníka Paršina.

Po troch prehrách v rade mali Humenčania v nedeľu nutnosť na domácom ľade bodovať. „Rozbiehali sme sa pomalšie. Možno to bolo tým, že sme potrebovali vyhrať. Nakoniec sme to ubojovali a sme radi za víťazstvo,“ uviedol kapitán HC 19 Humenné Filip Vaško, ktorého druhý gól bol nakoniec víťazným. „Samozrejme, každé víťazstvo je dôležité. My sme toto veľmi potrebovali,“ začal svoje hodnotenie strele útočník Adam Lapšanský. „Je pravdou, že súper mal zo začiatku väčší tlak, ako my. Po tej prehre v Mikuláši sme sa ale potrebovali do toho dostať. Aj napriek tým prehrám, čo sme mali si myslím, že sme každý zápas, okrem toho posledného v Mikuláši, nehrali zle. Trápime sa ale v koncovke. Teraz sa nám to vrátilo. Viac šancí mal súper, no my sme dávali góly,“ pokračuje útočník, ktorý sa v nedeľu predstavil v prvej humenskej formácii. „Stále to nejako tréneri točia. Môžu za to samozrejme aj zranenia. Teraz nám to vyšlo a ja verím, že nám to takto pôjde aj v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú,“ dodáva Adam Lapšanský. My dodajme, že Humenčania sa tento týždeň predstavia v piatok v Michalovciach a v nedeľu privítajú aktuálneho majstra HC Košice.

Peter Brendza (foto: peter šimurda)

.



Uverejnené: 16.10.2023 16:52:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.