files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pozor na zaplatenie dane ostáva iba pár dní!

Už len pár dní, presnejšie do 31. januára 2011, majú tí obyvatelia, ktorí chovajú psa alebo v minulom roku kúpili, predali alebo darovali nejakú nehnutelnosť. Do tohto termínu musia totižto podať daňové priznanie z nehnutelnosti a za psa.


Daň z nehnuteľnosti a za psa

 

Táto povinnosť sa týka každého, kto v minulom roku buď kúpil, predal alebo daroval dom, byt, pozemok alebo inú nehnuteľnosť. Túto povinnosť majú aj občania, ktorí nadobudli nehnuteľnosť v dedičskom konaní.  Občania u ktorých nedošlo k zmene vlastníckych práv vo vzťahu k nehnuteľnosti, nemusia podávať toto priznanie a ušetria si tak cestu na úrad.

Svoju daňovú povinnosť sú povinní si splniť do konca januára aj majitelia psov. Bez ohľadu na to, o akú rasu, veľkosť alebo či ide o psa chovaného v byte alebo rodinnom dome ide, je povinný každý majiteľ svojho štvornohého miláčika podať na príslušnom  mestskom alebo obecnom úrade zaň daňové priznanie.

 

Výška poplatku nezmenená

 

Pre občanov je pozitívnou správou, že výška poplatku za psa pre rok 2011 zostáva nezmenená. Za jedného psa chovaného v bytovom dome je poplatok 33,19 €, ktorý je splatný bez vyrúbenia do 31.1.2011.

Výška poplatku za psa v rodinnom dome je 9,95 €. Tieto poplatky sú splatné bez vyrúbenia do 31. januára 2011.

Na základe daňového priznania úrad spracuje platobný výmer a informáciu o platbe pošle daňovníkovi v máji tohto roku. Platbu nasledovne je možné realizovať v hotovosti na prislušnom mestskom alebo obecnom úrade, poštovou poukážkou alebo v Michalovciach aj bezhotovostne na číslo bankového účtu 420 422 3001/5600. Zároveň je potrebné uviesť variabilný symbol 133 001.

Ďalším pozitívom je to, ako sme sa presvedčili aj osobne, že na mestskom úrade nezaznamenali nejaký veľký nával, pretože obyvateľov vybavujú v tejto veci priebežne. Faktom ale ostáva, že si netreba túto povinnosť nechať na poslednú chvíľu, pretože nikdy neviete, koľko obyvateľov nášho mesta rozmýšľa rovnako a nechaju si podanie priznania na posledné dni.

 

(VK)



Uverejnené: 27.01.2011 07:54:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.