files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prelomia päťmesačné čakanie?

Už skoro pol roka nepoznajú futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ako chutí víťazstvo v lige. Naposledy sa im tri body podarilo ukoristiť v poslednom desiatom kole nadstavbovej časti o záchranu, keď na domácej pôde zdolali v priamom súboji o to, kto si zahrá v baráži o najvyššiu súťaž ViOn Zlaté Moravce 1:0. Vtedy sa písala sobota dvadsiateho mája. Odvtedy mali Michalovčania dvanásť pokusov, no v ani jednom nezískali potrebné tri body. Nečudo tak, že im v tabuľke patrí so štyrmi remízami predposledné jedenáste miesto. Zmeniť to budú môcť zverenci trénera Petra Struhára túto sobotu, kedy ich od 15.00 hod. čaká súboj s donedávna dobre rozbehnutým Trenčínom, ktorý bol niekoľko kôl dokonca lídrom ligy.

Po trénerskej zmene, keď Mareka Petruša vymenil Peter Struhár, Michalovčania výkonnostne rastú každým kolom. Na víťazstvo im to ale nestačilo. Naposledy čelili v priebehu piatich dní vlani dvom najlepším celkom ligy na ich pôde. V Dunajskej Strede prehrali 1:2, na Tehelnom poli so Slovanom Bratislava hladko 1:5. „Je pravdou, že zápasy ukázali, že výkonnostne ideme hore, no stále nám chýba víťazstvo. Hlavne v Dunajskej Strede sa dalo bodovať. Vedeli sme, že nemajú ideálnu formu. Chceli sme to využiť. Cieľom bolo vychádzať zo zabezpečenej obrany do rýchlych kontier, čo sa nám aj darilo. V prvom polčase sme ešte dokázali na súperov gól odpovedať, v druhom už žiaľ nie. Je to škoda, pretože ako hovorím, bodovať sa tam dalo,“ uviedol na margo posledných dvoch ligových duelov na západe Slovenska útočník MFK Zemplín Michalovce, či ofenzívny stredopoliar Matúš Marcin.

Základná časť najvyššej Niké ligy vstúpila do svojej druhej polovice a Michalovčania ešte stále nepoznajú chuť víťazstva. Takto dlho na tri body ešte ani raz, odkedy hrajú najvyššiu súťaž nečakali. Skoro pol ročné čakanie chcú pretrhnúť v sobotu, kedy doma privítajú AS Trenčín. Ten začal sezónu výborne a hneď v úvode súťaže sa nasťahoval na prvé priečky v tabuľke. Tím srbského trénera Stolicu hral útočný futbal, s ktorým zbieral body, ale aj sympatie odborníkov. Postupne ale začína hra tímu upadať. Trenčania v lige nevyhrali posledné tri zápasy a navyše hanebne vypadli aj zo Slovnaft Cupu, kde nestačili na piatoligovú Devínsku Ves, súpera Zemplínčanov v piatom kole. „Sme odhodlaní ukončiť negatívnu sériu. Ja vždy hovorím, okrem Slovana sa dá v lige uhrať dobrý výsledok s každým. Je pravdou, že Trenčín mal dobrý vstup do súťaže. Takisto je ale pravdou aj to, že v poslednom období sa im nedarí. Hráme doma a už nepodmienečne potrebujeme získať víťazstvo,“ reaguje na našu otázku Matúš Marcin, ktorý sa na záver pozrel na sobotňajšieho michalovského súpera. „Mali výborný vstup do sezóny. Bolo na nich vidno herný progres oproti minulej sezóne. Určite zavážilo, že tam prišiel nový tréner, ktorý priniesol nové prvky do ich hry. Ako ale hovorím, hráme doma a už konečne potrebujeme vyhrať.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 03.11.2023 12:16:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.