files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Byť prospešný tímu na ľade i mimo neho

Trochu nečakane sa zrodil návrat Radovana Puliša do tímu michalovskej Dukly Ingema. Ani nie tak kvôli hokejovým schopnostiam dvojnásobného majstra Slovenska, ktorý, keď bol na ľade, bol prínosom. Skôr kvôli vlečúcim sa zdravotným problém, kvôli ktorým rodák z Hliníka nad Hronom v minulej sezóne skoro viac pauzoval, ako hral. V tejto hlási návrat s jasným cieľom - pomôcť Michalovciam v tabuľke tam, kam podľa kvality kádra patria.

Vlani prichádzal do Michaloviec s vysokými ambíciami, ktoré v prvých dueloch extraligy aj potvrdzoval. Postupne sa ale kvôli zdravotným ťažkostiam začal vytrácať zo zostavy a vrátil sa až krátko pred play-off. V ňom nedokázal produktívny útočník nadviazať na svoje najlepšie sezóny a možno aj preto sa rozhodol pre návrat do Michaloviec. „Bol som v kontakte s pánom trénerom, ktorý ma do tímu chcel, za čo som mu vďačný. Ozvali sme sa majiteľovi a potom to všetko malo rýchly spád. Som tu a chcem Michalovciam pomôcť. Cítim, že vlani moja sezóna nebola stopercentná a teraz to chcem divákom tu vrátiť,“ poznamenal na margo svojho návratu do Michaloviec Radovan Puliš, ktorý tu vlani odohral aj s play-off 35 duelov. V nich zaknihoval deväť gólov a pridal aj osem asistencií.

Rodák z Hliníka nad Hronom, ktorý má na svojom konte so Zvolenom dva majstrovské tituly, prichádza do tímu v čase, kedy sa mu nedarí. Dukle patrí po sedemnástich extraligových kolách až jedenáste miesto, čo nekorešponduje s tými cieľmi, o ktorých sa hovorilo pred sezónou. „Vždy sa hovorí, že bič plieska na konci. Vo vrcholovej forme sa nedá byť celú sezónu. Niekedy je možno aj dobré, že deka padne na mužstvo skôr. Je dôležité, ako tím vygraduje formu na záver sezóny. Káder má rozhodne na vyššie priečky, na akých je teraz. Sám vidím na hráčoch, že sú nastavení to zmeniť. Sú pozitívne naladení. Tím sa doteraz trápil, ja však verím, že to zmeníme, pretože toto mužstvo má obrovský potenciál,“ pokračuje 32-ročný útočník so skúsenosťami aj z KHL. Puliš by mal byť k dispozícii už v piatkovom zápase v Banskej Bystrici. To kvituje aj tréner Peter Kúdelka, keďže tomu istý čas ešte budú chýbať útočníci Patriks Zabusovs a Max Newton. K zraneným útočníkom sa pridal aj Samuel Solenský, ktorý asi nebude v piatok a v nedeľu k dispozícii tiež. „Myslím si, že je iba otázkou času, kedy družstvo dosiahne nejakú víťaznú sériu. Stále za ním stojí výborný brankár a verím, že my mu pomôžeme tým, že budeme dávať viac gólov a budeme vyhrávať. Čo sa týka mňa osobne, ja som plný chuti pomôcť tímu čo najviac, či už na ľade, alebo mimo neho. Verím, že sa nám bude dariť,“ dodal na záver Radovan Puliš.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 17.11.2023 08:37:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.