files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmŕtvychvstanie nováčika, Michalovce uťali sériu prehier

Nástup do ligových duelov po reprezentačnej pauze našiel zástupcov Zemplína v Tipos extralige na víťaznej vlne. V piatkovom osemnástom kole zabodovali naplno tak hráči HC 19 Humenné, ako aj HK Dukla Ingema Michalovce. Michalovčania si domov priniesli tri body z Banskej Bystrice, kde vyhrali 5:2, posledný tím tabuľky naopak doma zdolal po famóznom štvorgólovom obrate HC Mikron Nové Zámky 5:4.

Víťazný vstup Martina Štrbu

Humenčania počas prestávky menili trénera. Aktuálne stále posledný tím tabuľky už nevedie ruský lodivod Andrij Parfionov, ale Čech Martin Štrba. A pod vedením 47-ročného rodáka z Českých Budějovíc začali Humenčania víťazne. V druhej tretine to ale tak vôbec nevyzeralo. Zemplínčania sa síce ujali vedenia po góle Handlovského, hostia ale odpovedali štyrmi gólmi v rade a v polovici zápasu viedli hladko 4:1. Humenčania sa ale nevzdali. Ešte v druhej časti znížil Linet. Ten istý hráč v 46.minúte upravil na 3:4 a o niekoľko sekúnd neskôr vyrovnal Meliško. To ešte nebolo zo strany domácich všetko. V následnej presilovke totiž dokonal víťazný obrat Filip Vaško. „Čelili sme veľmi silnému súperovi. Po väčšine zápasu mal prevahu. Som ale strašne rád, že sa nám to podarilo otočiť. Veľká vďaka patrí tak hráčom, ako aj divákom, ktorí nás hnali za víťazstvom,“ rozhovoril sa tréner HC 19 Martin Štrba, podľa ktorého by toto víťazstvo a famózny obrat mohol poslednému tímu v tabuľke pomôcť. „Určite! Verím, že nám toto víťazstvo môže pomôcť, odrazíme sa od neho a v takomto smere pôjdeme ďalej. Podstatné je, že sa chlapci presvedčili, že sa nemusia vzdávať ani za nepriaznivého stavu, a že pokiaľ vložia do toho srdce, dá sa zdolať ktokoľvek za akéhokoľvek stavu,“ pokračuje Štrba. Ten si za nepriaznivého stavu musel vypočuť aj piskot z tribún. „Ja divákov chápem. Chcú vyhrávať! Musia ale mať aj trpezlivosť. Sme na poslednom mieste a potrebujeme do hráčov dostať optimizmus,“ dodal na záver nový humenský lodivod. Extraligový nováčik síce ostal na poslednom mieste v tabuľke, bodovo sa ale priblížil k svojim konkurentom. V nedeľu sa na ľade Nitry pokúsi o to, čo sa mu v tejto sezóne podarilo iba raz. Vyhrať druhýkrát v rade...

Koniec päťzápasovej série prehier

V piatok sa darilo aj hráčom HK Dukla Ingema Michalovce. Tí nenechali na ľade Banskej Bystrice nič na pochybách a po výhre 5:2 uťali nepriaznivú sériu prehier. Pred reprezentačnou pauzou prehrali päť duelov v rade. Michalovčanom k stopnutiu negatívnej sérii pomohol hlavne útočník Mathew Santos, ktorý zaznamenal hetrik, jedným gólom sa blysli aj Martin Bodák s Marekom Valachom. „Po piatich prehrách, keď sme hrali aj dobre, no nedosiahli sme na body, sme takúto vzpruhu potrebovali. Aj preto sme vďační za toto víťazstvo. V Bystrici sme hrali výborne. Dali sme góly, ktoré sme potrebovali a ja verím, že nám toto víťazstvo môže pomôcť. Body tešia, no už sa pozeráme na nedeľu, kedy doma hostíme Poprad,“ poznamenal tréner Michalovčanov Peter Kúdelka. Toho potešil aj trojgólový zápas kanadského útočníka. „Určite ani on nebol celkom spokojný so siedmimi bodmi. Ukázal, prečo ho v tíme máme.“ Dukla Ingema síce ostala na jedenástom mieste v tabuľke, no aj ona sa priblížila k svojim súperom. Ešte viac do stredu tabuľky sa jej hráči môžu dostať v nedeľu prípadným víťazstvom nad Popradom (začiatok zápasu o 16.30 hod.).

Peter Brendza

.



Uverejnené: 18.11.2023 14:27:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.