files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretinové vzplanutie nezastavilo sériu porážok

Už osem duelov v rade sa museli skloniť pred súpermi hokejisti HK Steel Team Trebišov. Zverenci trénera Dušana Kobeľu síce herne v poslednej dobe ukazujú viaceré dobré veci, doplácajú ale na vlastné chyby, po ktorých pykajú. Nováčik TIPOS SHL ťahá po stredajšej prehre 3:4 so Skalicou sériu ôsmich porážok  v rade, ktorá ho zrazila na posledné miesto v tabuľke.

A to v stredajšom osemnástom kole boli Trebišovčania na najlepšej ceste túto negatívnu sériu zlomiť. Po prvej tretine viedli 3:0, následne ale vo zvyšných dvoch inkasovali po dva góly a duel nepochopiteľne prehrali. „Ani ja tomu nechápem, čo sa stalo. Proste sme prestali hrať, prestali sme korčuľovať. Stále si niečo hovoríme a nerozumiem tomu, prečo takto prichádzame o body. Zakaždým hráme dobre, prídu ale hluchšie fázy zápasu a na tie doplácame už niekoľko týždňov. Teraz vedieme 3:0, máme hru v rukách a my pustíme súpera do zápasu. Po prvom góle sme sa nepochopiteľne začali báť. Akoby sme čakali, že súper pridá ďalšie góly,“ poznamenal po zápase útočník HK Steel Team Matúš Matis. Tridsaťročný jeden z najskúsenejších hráčov v kádri videl príčinu prehry aj v tretej tretine, ktorá bola vinou viacerých vylúčení rozkúskovaná. „Nám to rozhodne nevyhovovalo. Niektoré veci nemuseli byť pískané. Nakoniec ale boli a ja to rešpektujem. Prišli súperove presilovky o dvoch hráčov, ktoré nás stali veľa síl. Súper to využil a strelil rozhodujúci gól,“ pokračuje Matúš Matis.

Trebišovčania začali výborne. Na Záhorákov, ktorí cestovali cez celé Slovensko, od úvodu zápasu vybehli a v prvej tretine im nedovolili prakticky nič. Strelili tri góly, mali aj ďalšie šance a zdalo sa, že séria prehier skončí. „Presne takto sme si to predstavovali,“ reaguje na Matisove slová aj ďalší nositeľ trebišovskej skúsenosti, útočník Dominik Šimčák. „Zlom prišiel po prvom súperovom góle. Dostali sme sa do tých koľají, v ktorých sme boli aj predtým. Rázom sme si prestali veriť a zabudli sme na prvú tretinu, v ktorej sme dominovali. Škoda, pretože dnes sme to mohli zlomiť v náš prospech,“ pokračuje Dominik Šimčák.

Séria porážok nováčika prvej ligy teda trvá aj po strede. Na jednej strane Trebišovčania ukázali herný progres a opäť ako v piatok proti Topoľčanom strelili tri góly, opäť ale doplatili na chyby, ktoré robia v defenzíve. „Hovorí sa, že každá nepriaznivá séria raz musí skončiť. Ja verím, že tá naša skončí v piatok na ľade Trnavy, kde už potrebujeme vyhrať. Sme síce na poslednom mieste, no určite máme na viac. Keď sa pozriete na ligu, je nesmierne vyrovnaná. Nás séria prehier teraz zrazila dole, prípadná séria víťazstiev vás ale vyšvihne okamžite hore. Verím, že to zlomíme v ďalších zápasoch, pretože hra nie je najhoršia,“ uviedol k súčasnej situácii Dominik Šimčák. Matúš Matis k tomu dodal. „Situácia ľahká nie je. Škoda, pretože konečne sa začínajú zohrávať formácie. Aj preto verím, že pôjdeme hore a môže to byť už v nasledujúcom zápase. Už to jednoducho musíme zlomiť.“ My dodajme, že Trebišovčania sa najbližšie predstavia na ľade jedenástej Trnavy. Pôjde o priamy súboj o predposledné miesto v tabuľke, keďže „gladiátori“ zatiaľ zaznamenali o jeden bod viac...  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 23.11.2023 19:54:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.