files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Negatívne myšlienky nechali na Zamkovského chate

Po reprezentačnej prestávke sú ako vymenení. Hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce zrejme pauza prospela. Po nej vyhrali vo všetkých štyroch dueloch, keď vyťažili aj z horšej fazóny jednotlivých tímov. Najskôr vyhrali v Banskej Bystrici 5:2, potom doma zdolali Poprad 4:1. Vo víťaznom ťažení pokračovali aj minulý týždeň výhrou 5:0 v Nových Zámkoch a v nedeľu natiahli víťazstvom 5:1 nad Liptovským Mikulášom sériu už na štyri víťazstvá. S celkovým skóre 20:4 a s plným dvanásťbodovým ziskom sa dostali tam, kde chcú byť od začiatku sezóny – do prvej šestky.

Naposledy nárast formy ukázali v domácom zápase s Liptovským Mikulášom. Ten zdolali aj napriek deviatim oslabeniam hladko 5:1. „Určite sme spokojní s výsledkom a do značnej miery aj s výkonom tímu,“ povedal tréner Peter Kúdelka, ktorého družstvo od reprezentačnej pauzy poskočilo z jedenástej na šiestu priečku. „V prvej tretine bol súper o niečo aktívnejší, hlavne v našej tretine. Mal aj gólové šance. Čo rozhodlo z môjho pohľadu bolo to, že sa nám podarilo streliť prvý gól a takisto aj to, že sme využili tri presilovky. Stále sme mali náskok. Nečakali sme, že nás súper bude napádať až takto. Forčekovali dosť vysoko. Som preto rád, že sme využili naše šance. Súper nedokázal vďaka výbornému brankárovi Glosárovi skórovať častejšie. Nakoniec prišli naše šance, ktoré sme využili. Okrem presilovkových tímov tentoraz podali dobrý výkon aj oslabovkové a to bol základný kameň nášho víťazstva,“ vrátil sa ešte Kúdelka k zápasu s Liptovský Mikulášom.

Zemplínčanom sa tak dýcha lepšie, ako pred dvoma týždňami, kedy sa krčili na predposlednom jedenástom mieste. Už vtedy ale ich tréner upozorňoval, že kvalita tímu nezodpovedá tomuto umiestneniu a po prečistení hláv počas reprezentačnej pauzy zatiaľ Michalovčania šliapu ako hodinky. Nárast formy budú môcť potvrdiť tento týždeň, kedy ich čakajú až tri zápasy. Už v utorok absolvujú náročné zemplínske derby v Humennom, v piatok hostia Slovan a v nedeľu hrajú vo Zvolene. „Verím, že budeme koncentrovaní a budeme pokračovať v zlepšených výkonoch. Cez prestávku sme urobili maximum, aby sme sa dostali z toho, kde sme boli predtým. Ja verím, že budeme odmenení za tú prácu, ktorú hráči odvádzali a odvádzajú, a v tabuľke pôjdeme ešte vyššie,“ dodal michalovský tréner.

 

Spokojnosť sršala aj z jedného z najskúsenejších hráčov tímu, útočníka Jakuba Suju. „Som strašne rád, že sme dokázali nadviazať aj tento týždeň na tie výkony, ktoré sme predvádzali minulý týždeň. Aj tentoraz prišiel z našej strany veľmi zodpovedný výkon. Verím, že sme na správnej vlne a vo víťaznom ťažení budeme pokračovať aj ďalej. Aj v tých predošlých dueloch sme nehrali zle, no niečo nám chýbalo. Jasne je vidno, že keď hráme ako jeden tím, prichádzajú víťazstvá. To je tá správna cesta, ako vyhrávať zápasy,“ poznamenal Jakub Suja. Michalovčania cez reprezentačnú prestávku okrem viacerých rozhovorov absolvovali aj teambuiding vo Vysokých Tatrách spojený s výstupom na Zamkovského chatu. Zdá sa, že aj ten prospel k vyčisteniu vzduchu... „Bol veľmi dobre načasovaný. Zabudli sme trochu na hokej. Tím sa stmelil ešte viac. Negatívne myšlienky sme nechali na Zamkovského chate. Verím v to, že budeme takto pokračovať aj ďalej. Teraz nám to popadalo do bránky. Musíme byť ale pripravení aj na to, že góly dávať nebudeme a víťazstvá budeme musieť ubojovať,“ pokračuje jeden z najskúsenejších hráčov v kádri. Michalovčanom v zápasoch pomohli aj brankár. Stanislav Škorvánek inkasoval predtým v troch dueloch len tri góly a tím výrazne podržal v nedeľu aj Vladimír Glosár. „Je načase, aby začali chytať,“ chichoce sa Suja a následne už vážne dodáva. „Obaja majú svoju kvalitu a dobré sebavedomie do ďalších zápasov. Ukazujú to nielen na zápasoch, ale aj v tréningoch. Verím, že táto pohoda im vydrží čo najdlhšie.“

 

Naopak, do zložitejšej situácie sa dostávajú hráči Liptovského Mikuláša. Tí po pauze prehrali všetky štyri zápasy a získali v nich iba jeden bod. Nepomohli si ani dvojzápasom na Zemplíne. Okrem nedele tu prehrali aj v piatok, keď na Humenné nestačili po výsledku 4:5. „Po tej počiatočnej eufórii na nás prišli trošku ťažšie časy. Aj tentoraz sme boli málo efektívni a málo dôrazní pred bránou. V posledných zápasoch nám funguje s prižmúrenými očami len jeden útok. Čo sa týka hry dozadu, tam sme málo dôrazní. Každý vstup do našej tretiny hrozí gólom. Momentálne nie sme v dobrom rozpoložení a je na nás, aby sme si pomohli. Potrebujeme sa vrátiť k tomu, čo nás zdobilo na začiatku. Nikdy sme neboli nejaké výborné mužstvo. Keď ale budeme robiť tie veci, ktoré máme, budeme relatívne v kľude,“ hovorí tréner Liptákov Juraj Faith, ktorý mal po zápase v šatni dlhší príhovor. „Nielen ja som niečo povedal, niečo povedali aj hráči. Určite nie sme mužstvom, ktoré bude prehrávať súperov. Nie sme futbalová Barcelona. Nemôžeme špekulovať a dávať góly iba do prázdnej brány. Musíme byť hlavne dôrazní, nedávať súperovi v zakončení priestor. Jednoducho sa musíme vrátiť k tej jednoduchosti, ktorú sme ukazovali v zápasoch na začiatku. Liga je vyrovnaná a každý môže vyhrať s každým. Šťastiu ale treba ísť oproti a to nielen každý zápas, ale aj každý tréning. Určite to nepríde samo,“ dodal Juraj Faith.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 27.11.2023 11:06:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.