files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kolóna kamiónov opäť za Sobrancami

V týchto dňoch sa začínajú ďalšie probémy s kamiónmi smerujúcimi na Ukrajinu. V súčasnej dobe sa kolóna nákladných vozidiel nachádza medzi mestom Sobrance a obcou Nižná Rybnica.

Kamiónová doprava, prichádzajúca po diaľnici D1 v smere od mesta Prešov, je odstavovaná za sebou, v jednom jazdnom pruhu diaľnice D1 od kruhového objazdu Bidovce. O 11.00 hodine bolo na v tomto úseku odstavených 190 kamiónov. "Na kruhovom objazde v obci Hriadky policajti odkláňajú prichádzajúcu kamiónovú dopravu na Maďarsko. Kamiónová doprava prichádzajúca v smere od Petroviec nad Laborcom je odstavovaná v jednom jazdnom pruhu pred vjazdom do mesta Michalovce. O 11.00 hodine sa tam nachádzalo odstavených 150 kamiónov," píše polícia v tlačovej správe.

V súvislosti s narastajúcim počtom nákladných vozidiel sa však začína zapĺňať aj záchytná plocha v obci Nižný Hrabovec, preto až po zabezpečení dopravného značenia Slovenskou správou ciest budú policajti na Humenskej ceste v Michalovciach radiť kamióny za sebou do ďalšieho (vedľajšieho) pruhu, a teda hneď vedľa prvej kolóny vozidiel. "Toto vytvorenie druhého pruhu pre odstavovanie prichádzajúcich kamiónov so sebou prinesie aj zmenu v organizácii dopravy na ceste I/18, teda na Humenskej ceste v Michalovciach, a to tak, že zvyšné dva jazdné pruhy sa zobojsmernia a rýchlosť jazdy sa zníži na 50 km/h. Túto zmenu bude nevyhnutné rešpektovať a potrebné bude riadiť sa dopravným značením," pokračuje polícia v tlačovej správe. Do kolóny smerujúcej k hraničnému priechodu sú a aj budú kamióny posúvané priebežne podľa vývoja aktuálnej situácie na hraničnom priechode. Naďalej platí, že kamiónová doprava prepravujúca potraviny podliehajúce skaze, tovar s rýchlou dobou expirácie, zvieratá a humanitárnu pomoc je uprednostňovaná, vodiči však musia predložiť potrebné doklady o prevážanom tovare. "Príslušníci Policajného zboru aj naďalej ostávajú v teréne, situáciu monitorujú a operatívne budú na ňu reagovať. Občanov vyzývame k zvýšenej ohľaduplnosti a tolerancii. Najmä vodičov kamiónovej dopravy žiadame o rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru," dodáva polícia.

.



Uverejnené: 27.11.2023 13:50:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.