files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hraničné priechody opäť zaplnené kamiónmi

Už počas novembra prijala polícia opatrenia, ktoré boli zamerané na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky a na bezpečné radenie prichádzajúcich nákladných motorových vozidiel k hraničnému priechodu Vyšné Nemecké. K týmto opatreniam bolo nevyhnutné pristúpiť z dôvodu enormného nárastu počtu nákladnej dopravy a vytvárania kolón nákladných vozidiel, smerujúcich na Ukrajinu, pred hraničným priechodom a v prihraničných obciach.

Príslušníci Policajného zboru sa nachádzajú na miestach, kde sú kamióny odstavované, situáciu monitorujú a priebežne kamióny púšťajú smerom k hraničným priechodom. „Aktuálne sedemnásťkilometrová kolóna približne 600 kamiónov smerujúcich na Ukrajinu sa momentálne končí pri obci Gajdoš,“ poznamenal hovorkyňa policajného zboru Lenka Ivanová.

Čakacia doba až po finálny proces vybavenia na hraničnom priechode je individuálna, a to podľa vývoja situácie na hraničnom priechode. Od toho závisí aj počet kamiónov, ktoré sú uvoľnené z odstavného priestoru a posunuté do kolóny pred hraničným priechodom. Niektorí kamionisti využili možnosť dostať sa na územie Ukrajiny cez Maďarskú republiku. Z tohto dôvodu nastala situácia, že na území Maďarskej republiky, na hraničnom priechode Záhon (vstup na Ukrajinu z Maďarska), do ktorého sa zlievajú kolóny nákladných vozidiel prichádzajúce z hraničného priechodu Slovenské Nové Mesto a Milhosť, stojí približne 1000 kamiónov v takmer 30km kolóne. Maďarská republika preto obmedzila vstup kamiónov smerujúcich na Ukrajinu, a z tohto dôvodu dochádza k vytváraniu kolón nákladných vozidiel na obidvoch hraničných priechodoch už zo Slovenska do Maďarskej republiky. „Na zjazde z diaľnice D1 stojí za sebou, v jednom jazdnom pruhu, momentálne vyše 190 kamiónov. V smere od Petroviec nad Laborcom je pred Michalovcami odstavených viac ako 100 kamiónov. Kruhový objazd Hriadky je prejazdný bez obmedzení. Na ceste R4 je momentálne odstavených viac ako 130 kamiónov a v Slovenskom Novom Mesto stojí na území Slovenskej republiky takmer 20 kamiónov,“ pokračuje Ivanová k aktuálnemu stavu na hraničných priechodoch a následne dodáva. „Z uvedeného dôvodu žiadame vodičov prichádzajúcich k hraničným priechodom o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť,  predovšetkým však o rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru. Polícia na území Košického kraja je a aj bude pripravená dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku, naďalej sa bude snažiť zabezpečiť čo najplynulejší priebeh, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli obyvateľov v čo najmenšej miere, samozrejme, ak to bude potrebné,  je pripravená prijať aj ďalšie nevyhnutné opatrenia.“

.



Uverejnené: 02.12.2023 12:41:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.