files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla chce zdramatizovať sériu

 

Hokejisti HK Dukla Michalovce po dvoch na vlas rovnakých prehrách 1:4 v Piešťanoch chcú urobiť všetko preto, aby sa séria ešte raz vrátila na ľad víťaza základnej časti. To by sa mohlo stať iba vtedy, ak by Dukla vyhrala obe domáce zápasy. Tie budú musieť zvládnuť bez brankára Martona, no k dispozícii bude aj do Žiliny prestupujúci Juraj Faith.

 

Bez gólov sa nevyhráva

Dukla sa nechcela vracať zo západného Slovenska s prázdnymi rukami, ale nakoniec sa s tým museli jej hráči zmieriť. Hlavne v prvom zápase bola šanca nato, aby neodchádzali z ľadu ako porazení. V 50. minúte totiž na svetelnej tabuli svietil nerozhodný stav 1:1. Potom však otrasený Marton inkasoval z presilovej hry a následne sa ešte dvakrát presadil strelec Piešťan Haring. „Samozrejme nie som spokojný s tým, že sme oba zápasy prehrali, pretože hlavne v prvom zápase sme držali stav 1:1. Povedal by som, že sa rozhodlo v presilových hrách súpera, takže v prvom rade sa musíme vyvarovať toho, aby sme neboli toľko vylučovaní,“ zdôvodnil nám príčiny prehry tréner Ján Faith. Treba však na rovinu povedať, že Dukla zlyhala hlavne v ofenzíve, pretože len dva strelené góly v bránke súpera je v takýchto zápasoch veľmi málo. „Výkonnostne to nebolo vôbec zlé. Bol by som viac spokojný, keby sme dali viac gólov, pretože s jedným streleným gólom sa takéto zápasy ťažko vyhrávajú,“ následne podotkol lodivod Dukly.

 

Video : Ján Faith o tom, ako na Piešťany v domácich zápasoch

 

Marton pravdepodobne mimo

Tréner Dukly má hlavu v smútku aj z toho, že sa mu zranila brankárska jednotka Róbert Marton. Ten v prvom dueli privádzal hráčov Piešťan doslova do zúfalstva až prišla 49. minúta. V tomto nešťastnom okamihu obranca Koma fauloval útočníka domácich, ktorý priamo narazil do chrbtice michalovského golmana. Ten ešte prvý duel dochytal, no hneď po zápase putoval do nemocnice, kde pobudol na pozorovaní ešte následný deň. Vzhľadom k jeho zraneniu musel do brány ešte len 17 - ročný Borko. Ten výkonom vôbec nesklamal a potešil trénera tímu. „Výrazne nás v tomto zápase podržal,“ vystrúhal pochvalu mladému brankárovi tréner. Marton už pravdepodobne do play off nezasiahne a tak bude sa bude lodivod Dukly spoliehať práve na tohto mladíka. „Keďže sa funkcionárom nepodarilo včera (bol posledný deň na prestupy pozn. redaktora) získať žiadneho brankára, musíme si vystačiť s tým čo máme,“ dodal Faith. Toho potešilo aspoň to, že jeho syn Juraj ostáva v Michalovciach naďalej. „Juraj nikam zatiaľ nejde. Podpísal síce zmluvu so Žilinou, ale v našom tíme bude naďalej hosťovať,“ informoval nás tréner Faith.

 

Chcú zdramatizovať sériu

Do série vstupovala Dukla s piatimi novými hráčmi. Od ich príchodu si fanúšikovia mnoho sľubovali, ale góly v bránke súpera nepribudli. „Tak zhodnotil by som asi tak, že Piešťany majú kvalitné mužstvo. Bola tam šanca, hlavne v prvom zápase, ale bez strelených gólov sa vyhrať nedá. Myslím si, že sme mali na to, aby sme aspoň jeden zápas vyhrali, ale jeden gól nestačí,“ povedal nám jeden z nových hráčov Martin Drotár, ktorý prišiel tesne pred vyraďovacou časťou z Brezna. Tak zo slov trénera, ako aj z hráčskej kabíny je zrejmé, že Dukla túto sezónu ešte nezabalila a bude sa snažiť o zdramatizovanie série. „Chceme sa ešte raz vrátiť do Piešťan,“ podotkol útočník Dukly. Aby sa im to podarilo, musia vyhrať oba domáce zápasy. A aký je recept na víťaza základnej časti? „Tak v prvom rade musíme streliť viac ako jeden gól,“ dodal na záver hráč, ktorý pred Breznom pôsobil v Košiciach, Kežmarku, či Spišskej Novej Vsi.

 

Zmena pri vstupe na štadión

Tretí zápas tejto série, ktorý sa uskutoční zajtra (v stredu 2. februára o 17.00) a prípadne aj štvrtý sa bude niesť v určitých zmenách pri vstupe na štadión. V súvislosti s play off totiž funkcionári Dukly prijali určité opatrenia. Otvorene nebudú už dve, ale až tri pokladne. Každý, kto zaplatí vstupné dostane na ruku náramok. Dôležitou informáciou pre permanentkárov, je to, že ich perrnanentka je na zápasy play off neplatná. Vstup zdarma budú mať iba držitelia preukazov ťažko zdravotne postihnutých (ZŤP) a držitelia senior kariet.

 

(pb)



Uverejnené: 01.02.2011 20:19:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.