files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý gólový záver v rade priniesol opäť víťazstvo

Kým na začiatku sezóny nováčik TIPOS SHL HK Steel Team Trebišov doplácal aj na závery duelov, v ktorých inkasoval rozhodujúce údery, v druhej polovici základnej časti sa to začína otáčať. Trebišovčania v utorok vyhrali druhý domáci duel v rade, ktorý rozhodli v samom závere. Kým v piatok strelil Filip Vrábeľ tímu Aquacity Pikes rozhodujúci gól jedenásť sekúnd pred koncom (3:2), v utorkovej predohrávke 25.kola priniesol oceliarom víťazstvo gól Ivana Nováka z predposlednej minúty. Trebišovčania sa tak v tabuľke posúvajú vyššie a už sa nemusia pozerať iba na to, koľko bodov im treba k záchrane, ale aj na to, koľko im treba k brehom play-off...

Posledný kalendárny mesiac roka 2023 vychádza „oceliarom“ na výbornú. Najskôr uťali sériu deviatich porážok v rade a potom štyrikrát vyhrali. Ich séria víťazstiev síce skončila v nedeľu v Prešov, v utorok ale zase naskočili na vlnu víťazstiev, keď prvýkrát v sezóne zdolali Modré krídla Slovana. Duel sa vyvíjal v ich prospech od úvodu. Vo vlastnom oslabení otvoril skóre najproduktívnejší hráč Trebišova Kiril Romanov. Na ďalšie góly diváci čakali až do tretej tretiny. V nej najskôr síce Samuel Nagy poslal domácich do dvojgólového vedenia, malé poľavenie ale spôsobilo návrat krídel do hry a dva góly v siete HK Steel Team. To, že hokejový pánboh je niekedy spravodlivý sa ukázalo v samom závere. Najskôr Ivan Novák zasunul do siete prihrávku Vrábeľa a štvrté domáce víťazstvo Trebišovčanov pečatil gólom do prázdnej bránky Matúš Matis. „Pre nás je toto víťazstvo nesmierne cenné. Porazili sme súpera, ktorého sme v lige ešte nezdolali, za čo sme strašne radi. Úvod patril nám. Dali sme gól vo vlastnom oslabení, mali sme ďalšie šance. Keď sme strelili gól na 2:0, myslel som si, že to už udržíme. Prišlo však mierne poľavenie a súperove dva góly menili priebeh zápasu. My sme ale nezložili hlavy a som rád, že sa nám podarilo ešte skórovať a dotiahnuť to do víťazného konca. Za predvedenú hru si myslím, že sme vyhrali zaslúžene,“ vyjadril sa po zápase tréner HK Steel Team Dušan Kobeľa.

Hosťom sa síce prehra gólom zo samého záveru mohla zdať až príliš krutá, dej zápasu ale hral pre Trebišovčanov. Tréner Modrých krídel Ján Lipiansky to uznal aj v pozápasovom rozhovore. „Bol to taký remízový zápas. Žiaľ, pred koncom sme inkasovali gól. Mali sme dosť veľa šancí, ktoré sme nepremenili. Chýbala nám efektivita. Domáci boli trpezlivejší. My sme boli asi o ten gólik pozadu a súper vyhral zaslúžene,“ zneli pozápasové slová tréner Modrých krídel Slovan.

Kým v novembri sa Trebišovčania borili s prehrami, v poslednom období im zdá sa svitá na lepšie časy. V posledných piatich dueloch štyrikrát vyhrali a v tabuľke im patrí už deviate miesto. „Určite, že sme spokojnejší. V úvode sezóny sme doplácali na svoje chyby aj gólmi v samom závere, teraz ich dávame. Je vidno, že sa posúvame dopredu. Sme za to všetci veľmi radi. V úvode sme stále hľadali ideálnu zostavu. Mohol za to určite aj fakt, že nám chýbali prípravné zápasy a takisto aj to, že sme sa o tom, že budeme hrať prvú ligu dozvedeli necelý týždeň pred jej štartom. Museli sme hľadať ideálne zloženie formácii a preto neboli výsledky. Skrátka, platili sme takú nováčikovskú daň. Posledné zápasy ale ukázali, že sa zlepšujeme. Posilnili sme aj realizačný tím, čo je vidno v našej kompatibilite. V poslednom období sa nám darí, za čo ako hovorím sme všetci radi,“ poznamenal sa na margo úspešnej série “oceliarov“ ich tréner. Toho zverencov v piatok čaká najťažší možný súper. Predstavia sa na ľade po extralige hladných „vlkov“ zo Žiliny. Líder tabuľky bude jasný favorit duelu a to pripúšťa aj tréner Trebišovčanov. „Súper má svoju silu. Okrem neho a Prešova ale asi nikto nevyčnieva a všetko sú to vyrovnané zápasy. Rozhodujú maličkosti, ktoré teraz hrajú pre nás. Určite vieme, kto nás v piatok čaká a vieme, kto je favorit. Musíme sa pozerať na seba, na svoj výkon a zahrať tam čo najlepšie,“ dodal Dušan Kobeľa.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 20.12.2023 10:03:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.