files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Poslúchol trénera a výsledkom je premiérový gól v extralige

Už v príprave presvedčil trénerov, že si zaslúži zostať v tíme HK Dukla Ingema Michalovce. Osemnásťročný útočník Róbert Fedor si počas leta vybojoval miesto v prvom tíme Dukly a keď sa po chorobách viacerých hráčov na začiatku roka 2024 naskytla šancu na väčšie presadenie sa, okamžite po nej skočil. Výsledkom je prvý extraligový gól, ktorý dosiahol skoro pred preplneným michalovským štadiónom a dokonca do siete aktuálneho majstra a michalovského rivala HC Košice.

„Čo som si mohol priať viac. Určite ma prvý gól v extralige veľmi potešil,“ hovoril po nedeľňajšom stretnutí s HC Košice mladý michalovský útočník, ktorému radosť kalila akurát tesná prehra „líšok“. „Šancu som mal aj v prvej tretine po prihrávke Filipa Vašaša. Pred gólom mi Adam Varga dobre posnul puk. Tréner nám prizvukoval, že máme strieľať z každej pozície, tak som učinil a padlo to tam,“ vrátil sa ešte ku svojmu premiérovému gólu v extralige Róbert Fedor, člen širšieho kádra reprezentačnej dvadsiatky pre budúci rok. Pripomínať mu ho bude aj puk, ktorý mu zobral spoluhráč Adam Varga. „Jedno, čo ma mrzí, že sme prehrali. Boli sme ale poriadne oslabení, keď nehralo trinásť hráčov. Šancu sme dostali mladí. V Humennom sme hrali štyria, teraz traja, za čo sme určite radi. Ako hovorím, s výkonom som spokojný, no mrzí, že sme nevyhrali,“ vrátil sa ešte k zápasu Róbert Fedor.

Členom zostavy michalovskej Dukly je prakticky od začiatku sezóny, kedy zväčša zapĺňa pozíciu trinásteho útočníka. V zostave sa neobjavuje iba v prípade, že hrá za extraligovú juniorku, ktorá takisto bojuje o play-off a kde je momentálne viac platnejší. „Ja osobne som vďačný trénerom za každú šancu, ktorú dostanem. Keď sa tak stane, chcem urobiť čo najviac, aby som pomohol mužstvu,“ podotýka útočník, ktorý na začiatku sezóny hrával s „košíkom“, no ten počas nej „odhodil“. Na jeho adresu sa pochvalne vyjadril aj tréner Dukly Ingema Peter Kúdelka. „V dobrom svetle sa ukázal v príprave v lete. Mal niečo, čo sme my tréneri dokázali oceniť. Počkal si na svoju šancu. Už v Humennom hral dosť minút, teraz rovnako. Teším sa z toho, že domáci chlapec sa chytil a svojou prácou, či cieľavedomosťou by mohol byť v budúcnosti platným členom tímu. Počúva všetkých trénerov okolo seba, čo je pre neho príznačné od začiatku pôsobenia v celej mládežníckej organizácii Michaloviec. Teraz sa mu to vracia. Urobil to, čo mal a zo streleného gólu sa spolu s ním veľmi tešíme.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 09.01.2024 21:18:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.