files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmŕtvychvstanie gladiátorov na Zemplíne

Po decembrovom výkonnostnom a bodovom prebudení sa čakalo, že hokejisti HK Steel Team Trebišov pôjdu na tejto vlne aj v novom roku. Prvý domáci duel v ňom im ale vôbec nevyšiel. Zverenci trénera Dušana Kobeľu totiž doma prehrali v šesťbodovom zápase s tabuľkovým susedom HK Gladiators Trnava 3:6, hoci v priebehu druhej časti viedli 3:1. Výrazne si tak skomplikovali účasť v predkole play-off a navyše sa im nepodarilo odskočiť od poslednej priečky v tabuľke...

 

A to mali Trebišovčania nakročené k tomu, aby sa bodovo odpútali od svojich prenasledovateľov. V 25. minúte duelu viedli 3:1 a v „živej“ tabuľke mali pred poslednou Rimavskou Sobotu náskok už ôsmych bodov a pred predposlednou Trnavou sedem. „Ťažko sa po tomto hľadajú slová, pretože sme všetko mali vo svojich rukách. Síce sme ako prví inkasovali, troma gólmi sme si ale vytvorili vedenie. Prišli však naše chyby, ktoré sa opakovali už po niekoľkýkrát. Súper to dokázal využiť. Vyškolil nás z efektivity a získal tri body,“ sypal si popol na hlavu útočník Dominik Šimčák, strelec jedného z troch gólov „oceliarov“. „Vedeli sme, že nás čaká dôležitý zápas a preto sme chceli bodovať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a to, čo sme vonku získali, sme touto prehrou stratili,“ pokračuje Dominik Šimčák. Trebišovčanom patrí v tabuľke desiate miesto, teda posledné miesto v predkole play-off. Kým ale pred duelom s Trnavou mali na „gladiátorov“ náskok štyroch bodov, po strede je rozdiel medzi tímami iba bod. „Určite nás táto prehra mrzí aj z tohto hľadiska. Tabuľka je poriadne nasekaná. Ak sa vyhrá, idete hore, ak prehráte, padáte dole. My sa musíme snažiť v ďalších zápasoch získať čo najviac bodov, aby sme si udržali minimálne toto miesto, aké máme teraz,“ uzavrel debatu jeden z najskúsenejších hráčov HK Steel Team.

Trnavčania síce absolvovali dlhú cestu na krajný východ Slovenska, na ich hre to ale vidieť nebolo V prvej tretine dokonca boli opticky lepším tímom a zaslúžene sa aj ujali vedenia. V úvode druhej mali síce hluchšiu pasáž, ktorú domáci potrestali dvoma gólmi, no tá ich nezlomila. Ako správny kapitán zatrúbil do útoku Roman Jurák, po ktorého góloch „gladiátori vyrovnali na 3:3 a dostali sa na koňa. Po štvrtom góle už kontrolovali priebeh hry a umne bránili cenné víťazstvo, ktoré navýšili v závere ďalšími dvoma gólmi. „V prvom rade sme strašne radi za toto víťazstvo,“ rozhovoril sa trnavský kapitán. „Už sme ho veľmi potrebovali. Vieme totiž, na akých pozíciách sa nachádzame. Aj preto si výhru a tri body z Trebišova veľmi vážime. Prišli sme sem s troma útokmi a preto sme museli hrať rozumne. Teší ma, že sme boli vpredu efektívni a samozrejme nás podržal aj brankár Juraj Hollý,“ pokračuje k zápasu Roman Jurák. Skúseného útočníka teší, že sa Trnavčania vrátili do boja o prvú desiatku, teda miesto v predkole play-off. „Je to stále naším cieľom. Stále je pred nami aj hrozba vypadnutia, my sa ale chceme pozerať pred nás. Pozeráme teda na predkolo play-off, ktoré chceme dosiahnuť. Tri body z Trebišova tešia, no potrebujeme na to nadviazať v ďalších zápasoch,“ dodal na záver Roman Jurák.  

Peter Brendza  

.



Uverejnené: 11.01.2024 16:23:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.