files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínsky mor pomaly pominul, Michalovce a Humenné chcú na víťazné vlny

Zemplínsky mor, ako nazval chorobu zvierajúcu extraligových hráčov Michaloviec a Humenné tréner HK Dukla Ingema Peter Kúdelka, zdá sa pominul. Choroba trvajúca niekoľko dní, ktorá zasiahla šatne extraligistov zo Zemplína, pomaly pomíňa, a tak Michalovčania, ako aj Humenčania sa vrátia skoro v plnom počte do extraligového kolotoča.

Kým Michalovčania sa chcú vrátiť do pozície, aby bojovali o najvyššie priečky, Humenčanom „stačí“ neskončiť v základnej časti na poslednom mieste a cieľom je teda preskočiť aspoň jedného súpera. K tomu momentálne majú ďalej, keďže na jedenáste Nové Zámky strácajú osem bodov...

Kľúčové zápasy

Bodová strata začína byť šestnásť kôl pred koncom základnej časti pre hráčov nováčika bremenom. Humenčania síce po novembrovej trénerskej zmene herne ožili a dosiahli aj niekoľko zaujímavých výsledkov, bodujú ale aj ich konkurenti v boji o záchranu, a tak je výsledkom stále osembodová strata. A to v piatok hráči HC 19 cestujú na ľade jedenástych Nových Zámkov a prípadná porážka bude znamenať už dvojcifernú stratu na jedenástu priečku. „My si to všetci uvedomujeme. Vstupujeme do fázy, kedy bude pre nás každý zápas nesmierne dôležitý. V piatok hráme proti Novým Zámkom, v nedeľu hostíme Nitru, následne cestujeme do Mikuláša a hostíme Trenčín Čakajú nás teda súperi z druhej polovice tabuľky, proti ktorým už musíme bodovať. Podarilo sa nám už zdolať aj celky bojujúce o prvé miesto. Že na to máme a že môžeme hrať extraligu aj v ďalšej sezóne ale musíme ukázať práve teraz,“ rozhovoril sa asistent trénera HC 19 Humenné Ivan Boržík. Podľa jeho slov je káder Zemplínčanov po chorobách už skoro kompletný. „Chýba nám niekoľko hráčov, no je to oveľa menší počet, ako tomu bolo v zápasoch so Spišskou Novou Vsou. Verím, že o niekoľko dní už budeme úplne kompletní a pobijeme sa ešte o extraligovú šancu,“ pokračuje Boržík, ktorý na začiatku sezónu asistoval Andrijovi Parfionovi a teraz Martinovi Štrbovi.

Zámorské duo by malo dodať nový impulz

V týchto dňoch sa menil aj káder nováčika. Pribudli doň dvaja zámorská hráči – kanadský útočník Ryan Foss a americký obranca Matthew Sredl. „Sľubujeme si od nich nový impulz do šatne. Všetci veríme, že sme sa trafili do posíl správne a zámorské duo nám pomôže nájsť cestu k víťazstvám, pretože nutne potrebujeme nejakú bodovaciu šnúru,“ uviedol na margo nových posíl Ivan Boržík. Do zostavy sa minulý týždeň vrátil aj ruský útočník Vadim Peresskokov a po vystrábení zo zranenia by sa mal v najbližších dueloch vrátiť aj jeho krajan Denis Paršin. Humenčania ale musia riešiť aj problém veľkého počtu legionárov. Aktuálne ich majú v kádri desať, hrať ich môže v jednom zápase maximálne sedem. Podľa našich informácii by dvaja z nich mali v najbližších dňoch opustiť káder nováčika a vymeniť by ich mali ďalší slovenskí hráči. Jedným z nich by mal byť aj obranca Ján Ťavoda, ktorý je aktuálne kmeňovým hráčom prvoligového Prešova. Ťavoda patril k ťahúňom humenskej defenzívy vo vlaňajšej ešte prvoligovej sezóne. Aj v tejto sezóne si už obliekol humenský dres v rámci striedavého štartu...

Michalovčanom sa vracia Max Newton

Chorobami boli minulý týždeň zdecimovaní aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Tí nastúpili v okyptenom zložení na zápasy v Humennom a doma s Košicami, ďalší domáci duel s Košicami, ktorý si odložili, sa bude hrať v stredu 31.januára. „Som rád, že sa to konečne ustálilo a sme z najhoršieho vonku. Od utorka trénujeme naplno. Chorí sú ešte dvaja hráči a okrem nich chýbajú už iba dlhodobo zranení. Zostava na najbližšie zápasy sa bude približovať tak na osemdesiat percent našim predstavám,“ povedal na margo aktuálnej situácie v kádri tréner Michalovčanov Peter Kúdelka, ktorý v tréningovom procese privítal aj kanadského stredného útočníka Maxa Newtona pauzujúceho od polovice októbra. „Teším sa z jeho návratu a teší sa aj on, že konečne môže hrať,“ pokračuje Kúdelka.

Tomu budú v piatkovom zápase s Banskou Bystricou chýbať iba dlhodobo zranení hráči, ku ktorým sa v nedeľu pridal mladučký obranca Milan Pišoja. Účastník svetového šampionátu do dvadsať rokov bude pauzovať kvôli zlomenine ruky. Michalovčania dieru v obrane zacelili skúseným Adamom Drgoňom. Ten prišiel z Popradu v rámci výmeny za útočníka Petra Bjalončíka, ktorý sa vrátil po viac ako roku a pol do materského klubu. „Prišla možnosť posilniť defenzívu a tú sme aj využili. Verím, že Adam bude prínosom a bude pre nás platnou posilou,“ dodal k angažmánu čochvíľa 39-ročného zadáka Peter Kúdelka. Jeho zverencov čaká tento týždeň dvojzápas proti tabuľkovým susedom. Aktuálne tretie Michalovce hostia v piatok od 17.30 hod. piatu Banskú Bystricu a v nedeľu sa predstavia na ľade druhého Popradu.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 11.01.2024 20:48:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.