files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvorgólový obrat priniesol prvé víťazstvo domácich

V oboch doterajších dueloch hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce a HC 05 Banská Bystrica sa tešil hosťujúci tím a Bystričania mali k tomu nakoročené aj v piatkovom súboji 35. extraligového kola. „Barani“ viedli v druhej tretine nad po chorobe stále zdecimovanými „líškami“ 4:2 a zdalo sa, že aj do tretice budú naplno bodovať hostia. Michalovčania sa však vzopreli osudu a štyrmi gólmi otočili zápas vo svoj prospech. Mohli si tak užívať ovácie zaplnených tribún a ich obranca Sebastián Jasečko aj prvý seniorský extraligový gól.

Chvíľa syna bývalého slovenského reprezentanta prišla v samom závere, kedy Sebastián namieril presne z vlastného pásma do opustenej brány. „Bola to trošku aj náhoda. Vedel som, že brána je prázdna, skúsil som to vystreliť. Keď som videl puk, bolo mi zle, pretože som myslel, že to bude zakázané uvoľnenie. Nakoniec to došlo až do brány,“ opísal prvý extraligový gól stále iba dvadsaťročný obranca. Tomu zobral puk kapitán tímu Kaspars Daugavinš. „Určite si to nesmierne vážim. Takisto si vážime, že je tu a čerpáme všetci od neho skúsenosti,“ na margo kapitána a vodcu tímu uviedol Jasečko, na ktorého sa už chystal pokladník Dávid Buc. „Bude to drahé,“ smeje sa obranca.

Michalovčania sa na víťazstvo 6:4 poriadne nadreli. V priebehu zápasu bolo jasne vidno, že sú viacerí po chorobe a možno aj preto ťahali viac ako polovicu duelu za kratší koniec. Prehrávali 0:1, 1:2 i 2:4. Nakoniec sa im ale podarilo nepriaznivý duel otočiť, keď sa do streleckej listiny zapísali až šiesti strelci. Víťazný gól zaznamenal obranca Martin Bodák, ktorý krátko predtým naskočil z trestnej lavice. V brejku ho našiel umnou prihrávkou Dávid Buc. „Rovnako po tom, čo som naskočil z trestnej lavice som skóroval aj v Banskej Bystrici,“ smeje sa michalovský obranca, ktorý následne opísal gólový moment.

„Urobil som hlúpy faul a dosť som tŕpol, aby sa Bystrica opäť nedostala v presilovke do vedenia. Potom to už išlo rýchlo. Naskočil som z trestnej lavice, nastavil som hokejku a tú mi Dávid Buc trafil. Pre nás to je nesmierne dôležité víťazstvo, pretože sme sa dosť ťažko dostávali po maródke do tempa. Z posledných štyroch zápasov sme tri prehrali, takže sme potrebovali už vyhrať. Sme všetci radi, že sa nám to nakoniec podarilo,“ dodal Martin Bodák.

O víťazný obrat sa postaral aj útočník Dávid Buc. Ten v úvode tretej časti vyrovnal na 4:4 a následne bol autorom aj víťaznej asistencie. „Rozbiehali sme sa ťažšie. Malo to určite aj svoje opodstatnenie. Viacerí sme boli po chorobe. Som rád, že sa nám v druhej tretine podarilo vrátiť do zápasu a v tretej sme už dokonali obrat. Čo sa týka asistencie na víťazný gól, ja som od začiatku vedel, že to budem Maťovi „čapovať“. Musel som ale na chvíľu presvedčiť brankára, že chcem strieľať. Len som dúfal, že Maťo nedvihne hokejku. Nakoniec ju tam nechal,“ smeje sa Dávid Buc, ktorý sa chystal spočítať premiérového strelca extraligového gólu. „Bank mám ja, takže ho pekne spočítam.“ Zverenci trénera Petra Kúdelku tak po troch prehrách z posledných štyroch duelov zabodovali naplno a v tabuľke si upevnili tretie miesto, keď odrazili práve útok Bystričanov. Ťažký duel na nich čaká aj v nedeľu, kedy sa predstavia na ľade druhého Popradu. „Pre nás budú všetky zápasy teraz dôležité. Bojujeme o čo najlepšie umiestnenie a musíme teda bodovať v každom,“ reaguje Dávid Buc.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 13.01.2024 14:20:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.