files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dominantná Iuventa zo Slovinska s deväťgólovým víťazstvom

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú výbornú formu aj po dlhej reprezentačnej prestávke. Po nej v rámci MOL ligy v priamom súboji o prvé miesto zdolali doma Dunajskú Stredu (31:27) a uspeli aj v pohárovej Európe. V prvom stretnutí osemfinále EHF Európskeho pohára dominantným spôsobom vyhrali na pôde druhého tímu najvyššej slovinskej ligy ŽRK Mlinotest Ajdovščina 31:22 a urobili tak výrazný krok k postupu medzi osmičku najlepších. Mimochodom, bolo to už ich sedemnáste víťazstvo v rade, keďže päťkrát vyhrali práve v EHF Európskom pohári, raz v Slovenskom pohári a jedenásťkrát v MOL lige...

Michalovčankám nevyšiel podobne ako s Dunajskou Stredou vstup do zápasu. Opäť prehrávali 0:3, ako aj 2:5, no odvtedy už držali opraty zápasu vo svojich rukách. Po šesťgólovej šnúre sa ujali vedenia a to už z rúk do konca zápasu nepustili. V druhom polčase dokonca viedli aj o jedenásť gólov, nakoniec vyhrali o deväť. „Určite by som víťazstvo takýmto rozdielom pred zápasom bral. Teraz ale hovorím, že sme mohli vyhrať aj o viac gólov. Sme ale spokojní,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa Peter Kostka. „Na súpera sme sa veľmi dobre takticky pripravili. Vedeli sme o ich silných stránkach a dá sa povedať, že nás ničím neprekvapili. Očakával som búrlivú kulisu, čo sa v úvode zápasu potvrdilo. Nechceli sme začať tak, ako s Dunajskou Stredou, no začali sme rovnako... Bolo ale úplne jasné, že domáci tím všetko investoval do dobrého úvodu. Potom nás už nemali čím prekvapiť. Takisto sa potvrdili moje slová, že keď zvládneme prvých dvadsať minút, zvládneme aj celý zápas. Samotný zápas ukázal, že máme dosť skúsených hráčok a už aj dosť skúseností. Hrali sme svoju hru a postupne získali náskok, ktorý sme si udržali až do konca,“ pokračuje Peter Kostka.

Zemplínčanky v druhom dejstve kontrolovali priebeh hry a z tempa ich nevyviedli ani viaceré prerušenia, ktoré boli aj na hrane regulárnosti. „Viaceré také boli. V druhom polčase sa viac bojovalo, ako hralo. Všetko to ovplyvnilo priebeh zápasu, kde sa to viac podobalo na bitku, ako na hádzanú, ktorú majú ľudia radi. Domáci tím zmenil taktiku v obrane, čo sa im chvíľu darilo. Videli sme, v čom nám robili problémy a práve na tom chceme do odvetného zápasu, ktorý sa odohrá v nedeľu u nás, popracovať,“ dodal ešte k zápasu v Slovinsku tréner MŠK Iuventa Michalovce. Toho tím bude mať náročný program aj nasledujúci týždeň. Už v stredu na Michalovčanky čaká predohrávaný šláger štrnásteho kola MOL ligy proti pražskej Slavii (17.30 hod.), no a v nedeľu domáci odvetný duel s Ajdovščinou. „Samozrejme, tých síl nemáme na rozdávanie, no chceme pokračovať vo víťaznom ťažení. Verím, že si cestu do arény nájdu aj diváci, ktorých hlasivky potrebujeme. Čakajú nás opäť ťažkí súperi. V ďalšom kole pohára sa ešte nevidíme. Čaká nás ťažká odveta, predtým sa ale musíme sústrediť aj na stredu, kedy nás čaká takisto ťažký súper, aktuálny český majster,“ povedal ešte k náročnému programu svojho tímu Peter Kostka.

Peter Brendza  

.



Uverejnené: 14.01.2024 13:08:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.