files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra Michaloviec v Poprade, Sergijenko hetrikom skolil Nitru

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 36. kola Tipos extraligy na ľade HK Poprad 1:2 a utrpeli tak tretiu porážku z posledných piatich duelov. Ich jediný gól strelil kanadský útočník Mitchell Heard, ktorý už ale iba korigoval na konečný výsledok. Naopak, darilo sa hráčom HC 19 Humenné, ktorí po výbornom výkone zdolali Nitru 4:1 a vrátili sa tak do boja o záchranu. Hetrikom sa zaskvel obranca Sergijenko, jeden gól pridal aj Thomka. Aktuálne na predposledné Nové Zámky strácajú Humenčania šesť bodov. Najbližšie sa predstavia budúci piatok 19. januára v Liptovskom Mikuláši, Michalovčania privítajú práve Nové Zámky (17.30 hod.).

Michalovčania mali pod Tatrami už v prvej minúte výhodu presilovej hry, po tom, čo pri mantineli zbúral Coultier Cibáka. Presilovku ale nezahrali ideálne a následne nebola ideálna ani ich hra v prvej tretine. Pykať za to mohli v jej závere, kedy Coultier síce skóroval, no jeho gól pre ofsajd neplatil. Aj v druhej časti mali viac z hry Popradčania, ktorí to už ale pretavili v góly. Najskôr skóroval Brincko a v závere druhej tretiny tesne po skončení presilovky aj Peresunko. V tretej časti hostia dokázali odpovedať gólovo iba raz. Gól Mitchella Hearda im na body nestačil.

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 32. Brincko (Calof, Bjalončík), 40. Peresunko (Cardwell, Calof) - 58. Heard (Daugavinš, Acolatse)
Vylúčení: 4:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hronský, M. Novák - Durmis, D. Konc ml. Divákov: 2199. 
HK: Vay - Betker, Cardwell, Kotvan, Brincko, D. Brejčák, Turan, J. Brejčák - Dmowski, Coultier, Svitana - Záborský, Bjalončík, Calof - Peresunko, Suchý, Kukuča - Melcher, Bodnár, Belluš.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Acolatse, Macejko, Bodák, Cibák, Drgoň, Jasečko - Santos, Buc, Daugavinš - M. Valach, Heard, Puliš - Matúš Paločko, Suja, Newton - Vašaš, Solenský, Kabáč. 

Humenčania už pred začiatkom zápasu vedeli, že keď zabodujú naplno, znova sa dostanú do boja o jedenástu priečku. Nové Zámky totiž doma zakopli s Mikulášom a prípadné víťazstvo za tri body by skrátilo ich náskok na šesť bodov. Domáci začali svoj plán napĺňať už v prvej desaťminútovke. V siedmej minúte otvoril skóre Sergijenko a na začiatku jedenástej minúty pridal druhý gól Thomka. Nitru vrátil do hry ešte v prvej tretine Newell. Druhú časť začali tlakom hostia, Humenčania sa ale z neho dostali a v 24.minúte opäť gólovo udreli Sergijenkom. Nitra mohla opäť odpovedať v závere, po skrumáži pred bránkou sa ale puk za chrbát Galimova nedostal. Definitívne mohol rozhodnúť v úvode tretej tretiny Handlovský, Aittokallio ale skvele lapačkou zachránil svoj tím. Fínsky brankár Corgoňov sa vyznamenal aj pri úniku Šoltésa. Na druhej strane vychytal Bajteka v tutovke Galimov. Záverečné minúty síce priniesli nitriansky tlak, no kontaktný gól nie, naopak, do prázdnej brány skóroval Sergijenko, ktorý tak skompletizoval svoj hetrik.

HC 19 Humenné - HK Nitra 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Sergijenko (Borov), 11. Thomka, 24. Sergijenko (Vaško, Pereskokov), 60. Sergijenko - 14. Newell (Buček, Gajdoš).
Vylúčení: 4:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jobbágy, Moller - Pribula, Stanzel. Divákov:
HC 19: Galimov - Sredl, Meliško, Ťavoda, Sergijenko, Novota, Djakov - Vaško, Kuru, Pereskokov - Borov, Foss, Šoltés - Ragan, Linet, Handlovský - Thomka, Krajňák, Lačný.
HK: Aittokallio - Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitaloš - Buček, Gill, Bubela - Jackson, Hrnka, Newell - Okoličány, Čederle, Lacka - Bajtek, Fatul, Vybiral.

.



Uverejnené: 14.01.2024 18:54:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.