files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výmena, ktorá dávala zmysel

Minulý týždeň sa v rámci hokejovej extraligy uskutočnila zaujímavá výmena medzi dvoma tímami hrajúcimi o špicu tabuľky. Kým HK Dukla Ingema Michalovce sa dostal do problémov po zranení obrancu Milana Pišoju, HK Poprad zase „postrádal“ po zranení dvoch stredných útočníkov práve hráčov takéhoto typu. Aj preto došlo k výmene. Kým pod Tatry zamieril odchovanec popradského hokeja Peter Bjalončík, do Michaloviec prišiel skúsený zadák Adam Drgoň.

Pre rodáka z Bratislavy Adama Drgoňa sú Michalovce už ôsmym extraligovým klubom. Okrem materského Slovana hrával aj v Martine, Piešťanoch, Košiciach, s ktorými má zo sezóny 2014/15 slovenský titul, Trenčíne, Zvolene a v posledných štyroch sezónach v Poprade, s ktorým sa zase tešil zo striebornej medaily. „Ja si myslím, že táto výmena dávala zmysel obom stranám. Prišlo to nečakane. Michalovce sú top klub, s top ambíciami a preto rozhodovanie bolo o to ľahšie,“ rozhovoril sa skúsený obranca, ktorý o mesiac oslávi už 39. narodeniny. Jeden z najskúsenejších bekov v celej extralige aj podľa posledných slov bral Michalovce ako správnu adresu. „Odkedy sú v extralige, vždy hrajú v popredí a ukazujú kvalitu. Mali výborný záver minulej sezóny. Tento rok je ďalšia šanca a ja verím, že ju využijeme. Zakaždým som počúval, že je tu výborné zázemie. Teraz som sa o tom naozaj presvedčil. Hráčom tu nič nechýba a majú tak výborné podmienky k tomu, aby predvádzali čo najlepšie výkony,“ uviedol k otázke ako vnímal doteraz Michalovce v extralige Adam Drgoň.

Osud to zariadil tak, že už v druhom zápase za Michalovce hral Drgoň proti svojim bývalým spoluhráčom. Nedeľňajší zápas v Poprade nevyšiel Michalovčanom podľa predstáv, keď prehrali 1:2, no aj podľa skúseného obrancu mal tento výsledok svoje opodstatnenie. „Už v prvej minúte sme prišli o obrancu Cibáka a zápas sme tak dohrávali na päť bekov. Bolo to veľmi náročné. Je škoda, že sme nejaké body nezobrali, pretože šancí bolo dosť. Je to však už za nami a sústredíme sa na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú,“ pokračuje Adam Drgoň. Ten súboj pod Tatrami nebral prestížne. „Myslel som si, že to bude nejako čudné, alebo, že z toho budem mať čudné pocity. Všetko ale išlo prirodzene. Jednoducho, už som bol na druhej strane a nemal som s tým problém,“ hovorí doteraz držiteľ dvoch slovenských titulov. Kým pri tom prvom v sezóne 2004/05 so Slovanom Bratislava sa iba zviezol (odohral iba jeden zápas), pri druhom v drese Košíc o desať rokov neskôr už patril medzi lídrov defenzívy. Aj na Zemplíne má rovnaké ambície. „Ako som už povedal, prichádzam do top tímu a ciele sú tie najvyššie. Tak som to bral hneď od prvotnej ponuky. Verím, že po poslednom zápase sezóny budeme vysmiati.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 18.01.2024 19:28:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.