files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla smolne prehrala, sezóna pre ňu skončila + FOTO a VIDEÁ

 

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali vo štvrtom zápase play off 1. hokejovej ligy s Piešťanmi tesne 2:3. Vyrovnaný zápas rozhodol 29 sekúnd pred koncom Ján Románek. Táto prehra rozhodla o tom,, že do semifinále postupuje víťaz základnej časti a sezóna sa skončila pre hokejistov Dukly.

Štvrtý duel tejto série sa prejavoval hlavne bojovnosťou a pozornými obranami. Obe mužstvá nechceli inkasovať ako prvé a na tom postavili svoju taktiku. Ako prvý ohrozil michalovského golmana Románek. Následne vypálil tvrdo Valečko, no jeho strelu Faith neusmernil za chrbát Tomeka. V 9. minúte sa do dobrej šance dostal kapitán hostí Kolník, no Borko famózne zachránil svoje mužstvo. Chvíľu na to unikla po chybe Škraka Peško s Chylom, ale michalovský brankár si poradil aj s touto šancou. Skóre duelu mohol otvoriť v závere aj Lelkeš, no nepodarilo sa mu zasúnuť puk za chrbát piešťanského brankára. Golmani dominovali aj na začiatku druhej časti, keď si na nich zuby vylámali tak M.Segľa na jednej ako aj Haring na druhej strane. V 16. minúte však už zahrmelo na piešťanskej strane.  Romanek sa po skončení michalovskej presilovky preštrikoval do útočného pásma a prestrelil bezmocného Borka. Odpoveď Dukly nenechala na seba dlho čakať. Už o osem sekúnd sa totiž presadil Chrenko a bolo opäť vyrovnané. Hokejisti Dukly vedeli, že keď tento zápas nevyhrajú, tak sa sezóna pre nich končí. Aj preto začala tretiu časť útočnejšie. Najprv zaváhal Chrenko, keď netrafil prázdnu bránu hostí. Potom unikla dvojica Drotár Faith, no Faith junior nezužitkoval vynikajúcu prihrávku svojho spoluhráča na vedúci gól. Nedáš, dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, keď Gálik zasunul poskakujúci puk do brány Borka. Dukla však odpovedala gólovo aj po druhýkrát. Už po 37 sekundách sa presadil opäť Chrenko. Dukla mala vynikajúcu šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu v 50. minúte no presilovku nezvládla a nevytvorila si v nej žiadnu šancu. Po tomto momente už obe družstvá čakali na chybu súpera. Tá prišla bohužiaľ na michalovskej strane, keď sa 29 pred koncom tretej tretiny presadil Románek. Dukla už nenašla sily na odpoveď, a tak do semifinále play off postupuje víťaz základnej časti.

 

HK Dukla Michalovce - ŠHK 37 Piešťany s.r.o.  2:3  (0:0, 1:1, 1:2)

 

Góly : 37.Chrenko (Lelkeš), 48. Chrenko (Marinčin, Lelkeš) – 36. Románek (Magušin, Peško), 48. Gálik (Novák, Magušin), 60. Románek (Prokop, Haring)

 

Vylúčenia : 1:3, navyše Peško (P) 10. min. NAPZ, Presilovky : 0:0, Oslabenia : 0:0, Strely na bránu : 30:38, Rozhodovali : Országh - R.Gavalier, Tornay, Divákov : 1920.

 

Dukla : Borko - Valečko, Hopkovič, Takáč, Škrak, Mucha, Marinčin, Tirpák, Štefan - P.Segľa, Faith, Drotár - M.Segľa, Kmeč, Mach - Lelkeš, Chrenko, Koky - Stríž, Cútt, Kovaľ

 

ŠHK 37 : Tomek - Kolník, Kalafút, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Macháč - Baran, Prokop, Pupák - Románek, Peško, Haring - Gálik, Novák, Lušňák - Chylo, Učen, Rybárik.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 03.02.2011 21:02:37

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623