files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Líder MOL ligy prišiel o bod, i o dve hráčky

Už dlhšie je známe, že sa hádzanárkam MŠK Iuventa Michalovce nedarí na pôde DHK Zora Olomouc. Aktuálnemu lídrovi MOL ligy už viackrát v Olomouci „vykypelo“ a stalo sa tak aj v rámci sedemnásteho kola tejto sezóny. Michalovčanky ťahali v lige sériu pätnástich výhier v rade, šestnástej sa ale nedočkali, hoci boli k nej blízko. Ešte minútu a pol pred koncom viedli 27:25, vedenie ale neudržali a po tom, čo DHK Zora vyrovnal niekoľko sekúnd pred koncom, duel skončil remízou 27:27. Michalovčanky tak v Olomouci nevyhrali už tri roky...

Aktuálny líder MOL ligy síce nemal oslnivú formu ani v predošlých zápasoch, ktoré viac „urval“ chcením, ako kvalitou, no aj napriek tomu sa jeho zakopnutie na pôde trápiaceho sa Olomouca nečakalo. Michalovčankám sa ale v Olomouci vôbec nedarí. Viackrát tam prehrali dôležité zápasy a naposledy tam vyhrali ešte vo februári 2021. Oproti minulým zápasom im vyšiel vstup, keď viedli 4:0. Olomouc síce v dvadsiatej minúte prehrával 5:10, postupne ale skresával michalovské vedenie a v druhom polčase to už bolo gól na gól. Michalovčanky prišli o dôležitý bod, trénera Petra Kostku ale viac mrzí strata defenzívneho piliera Marianny Paľovej, ktorá duel nedohrala pre zranenie prsta na hodovej ruke. Ten jej v olomouckej nemocnici ešte v sobotu večer operovali. Paľová je už druhou hráčkou, ktorá Iuvente pre toto zranenie vypadla. V priebehu týždňa sa to stalo aj kridelníčke Kowalikovej. Tú na pravom krídle výborne zastúpila Lívia Klučková, autorka deviatich gólov. „Vstup sme mali fakt výborný. Do dvadsiatej minúty sme mali komfortný päťgólový náskok, no sériou hlúpych technických chýb sme nedokázali zápas uzavrieť už v prvom polčase,“ rozhovoril sa k zápasu v Olomouci ešte stále sklamaný michalovský kormidelník.

Marianna Paľová a Emilia Kowaliková vypadli trénerovi Petrovi Kostkovi v priebehu niekoľkých dní pre rovaké zranenie.

Ako kľúčová sa ukázala zmena útočného systému Olomouca. Ten viackrát sťahoval brankárku a útočil so siedmimi hráčkami, čo robilo Michalovčankám problémy. Domáce sťahovali náskok a v druhom polčase dokonca dvakrát viedli o jeden gól. Hostkám sa síce podarilo otočiť, na šestnáste víťazstvo v rade im to ale nestačilo. „Chýbala nám predovšetkým ľahkosť a rozvaha. Napriek dlhému oslabeniu o jednu hráčku v obrane sme to mali uhrať. Dokázali sme získať veľa lôpt, ktoré sme ale potom hlúpo stratili. Netrafiť sedemkrát odkrytú bránu, to už hraničí aj s babráctvom. Aj napriek tomu sme tam mohli vyhrať. Je ale neakceptovateľné, že deväťdesiat sekúnd pred koncom vedieme o dva góly a zápas nevyhráme. To sa takému skúsenému družstvu, ako máme, stať nemôže,“ pokračoval Kostka v kritickom tóne aj dva dni po sobotňajšom zápase.

Pokles formy chcú zastaviť domácim trojzápasom

Aj napriek prvej bodovej strate po pätnástich dueloch majú Michalovčanky nakročené k jedenástemu titulu v MOL lige. Aktuálne majú na prvej priečke pred druhou Dunajskou Stredou a tretím Mostom štvorbodový náskok a keď zvládnu najbližší domáci trojzápas, v ktorom privítajú Most (sobota 17. február o 18.00 hod.), v predohrávke 21. kola Zlín (streda 21. február o 16.00 hod.) a Plzeň (sobota 24. február o 17.30 hod.), prvenstvo im už nikto nezoberie. „Pokles formy a mentálna únava sa nevyhne nikomu. Nás to zastihlo v tomto období, no máme natoľko skúsené hráčky, že práve teraz je nevyhnutné, aby potiahli tím a opätovne ho herne, mentálne i výsledkovo nakopli. Najbližší zápas s Mostom je tou najideálnejšou príležitosťou,“ dodal Peter Kostka.   

Peter Brendza

.



Uverejnené: 12.02.2024 18:15:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.