files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Struhár skončil. Novým trénerom Michaloviec František Straka

MFK Zemplín Michalovce opäť mení trénera. Peter Struhár po sobotňajšej prehre s Ružomberkom (0:1) totiž skončil na svojej pozícii. S tímom odohral trinásť ligových duelov, v ktorých dosiahol päť remíz a osem prehier. Na víťazstvo ale podobne ako jeho predchodca Marek Petruš nedosiahol. Jeho nástupcom sa stane František Straka, ktorý naposledy pôsobil v minulej sezóne v Trenčíne. Ide o tretieho českého trénera Michaloviec. Predtým Zemplín viedli aj Vlastimil Petržela a František Šturma.

Michalovčania v tejto sezóne v lige ešte nevyhrali. Aktuálne im patrí so šiestimi bodmi predposledné jedenáste miesto. Práve výsledky a postavenie v tabuľke prijmeli vedenie klubu rozhodnúť už o druhej trénerskej zmene v sezóne. Tú odštartoval na lavičke MFK Zemplín Marek Petruš, ktorého po ôsmom kole nahradil práve Struhár. Jediný a hlavný dôvod je ten, že sme ešte nevyhrali, čo je rarita. Po jeseni sme skončili so šiestimi bodmi, pričom doteraz náš najhorší výsledok bolo štrnásť bodov. Mysleli sme si, že zimné zmeny v kádri hru mužstva zlepšia, ale náš herný prejav v jarnej časti bol horší ako na jeseň. Keďže sa jedná o veľmi vážnu vec, ktorou je vypadnutie z prvej ligy, rozhodli sme sa konať veľmi rýchlo," povedal pre stránku klubu člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol. "František Straka bol v Trenčíne práve v takej istej úlohe, akú bude mať aj u nás. Sme veľmi radi, že prijal našu ponuku. Misiu v klube odštartuje vo štvrtok. Všetci pevne veríme, že bude úspešná," dodal Sabol.

Šesťdesiaťpäťročný rodák z Českých Budějovíc František Straka sa ako hráč predstavil na majstrovstvách sveta v roku 1990 v Taliansku. Futbalovo rástol v Sparte Praha, následne pôsobil aj v Nemecku v kluboch Borussia Monchengladbach, Hansa Rostock, Wupertaller SV a SC Preussen Koln. V Čechách ako tréner viedol tak pražskú Spartu, ako aj Slaviu. Pôsobil aj Tepliciach, Plzni, Českých Budějoviciach, Příbrame, Karvinej, či Třinci. Takisto viedol rakúsky Tirol Insbruck, poľský Arka Gdynia, grécky OFI Kréta, či egyptský Ismaily SC. Rok pôsobil aj v Austrálii, kde viedol North Queensland Fury. V roku 2009 viedol v jednom zápase aj národný tím Českej republiky. Trénersky pôsobil aj na Slovensku, kde trénoval Slovan Bratislava, Ružomberok a vlani zachránil v najvyššej súťaži aj Trenčín. Predtým sa mu podobný počin podaril aj s Ružomberkom, ktorý v sezóne 2009/10 preberal na poslednom mieste a nakoniec s nám skončil na piatom. Podobnú úlohu dostane aj v Michalovciach, ktorým aktuálne patrí predposledné jedenáste miesto, s dvojbodovým náskokom na posledné Zlaté Moravce a sedembodovou stratou na desiate Košice.

Náš komentár: Zmena, ktorá dáva zmysel

Michalovský Zemplín v tejto sezóne už druhýkrát vymenil trénera. Peter Struhár prichádzal s jasným cieľom, začať s tímom víťaziť. V ani jednom z trinástich prípadov sa mu to ale nepodarilo. Preto musela prísť zmena, ktorá ešte prišla v čase, kedy sa so súčasnou situáciou dá niečo robiť. Do konca ligy je dvanásť kôl, v ktorých sa dá privodiť záchrana. Na tú je František Straka špecialistom. Je špecialistom aj na to, že dokáže hráčov motivovať a v krátkom čase z nich dostať čo najviac. To sa predošlým trénerom v Michalovciach nepodarilo a aj preto prichádza k zmene, ktorá dáva zmysel. V rovnakej pozícii pozícii preberal vlani Trenčín, ktorý s prehľadom zachránil. Aj preto s ním na čele môže byť Zemplín nikéligovým aj v budúcej sezóne...

Peter Brendza

.



Uverejnené: 20.02.2024 17:01:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.