files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvadsiaty druhý úspešný pokus. MFK Zemplín sa konečne dočkal víťazstva!!!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa konečne dočkali. Po 287 dňoch bez ligového víťazstva zaznamenali tri body, keď v súboji 22.kola základnej časti porazili na domácej pôde takisto na víťazstvo čakajúci FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 4:1. O góly v sieti ViOnu sa postarali štyria strelci – Igor Žofčák, Matúš Marcin, Ioannis Niarchos a Gino van Kessel. Michalovský kapitán Igor Žofčák sa navyše stal prvým hráčom v najvyššej súťaži, ktorý skóroval vo veku štyridsať rokov.

Súboj dvoch tímov čakajúcich na víťazstvo a uzatvárajúcich tabuľku Niké ligy sa v úvode niesol hlavne v nervóznej réžii. Nervozitu bolo vidno hlavne na Michalovčanoch. Znásobila sa ešte v dvadsiatej minúte, kedy priamy kop Jinjolavu sa odrazil od múru za chrbát bezmocného Freliha. Vyrovnať mohol Niarchos, ktorý by ale musel trafiť z jedenástich metrov odkrytú bránu. Neujala sa ani tvrdá strela Martina Bednára. A mohlo byť ešte horšie. V 34. minúte zle hlavičkoval Magda, ktorý „vysunul“ do šance Mészároša, ten ale našťastie pre domácich zoči-voči Frelihovi netrafil bránu. Krátko pred koncom prvého polčasu konečne prišla michalovská chvíľa. Po kombinačnej akcii vyviezol loptu Stanislav Danko, ktorý prihrávkou našiel nestarnúceho Igora Žofčáka a ten konečne prekonal hradby ViOnu. Žofčák sa stal prvým hráčom, čo skóroval v najvyššej súťaži vo veku štyridsať rokov. Vyrovnávajúci gól vlial domácim potrebnú energiu a v druhom polčase už naplno ovládli dianie na ihrisku. V jeho úvode došlo k nečakanému striedaniu v bráne ViOnu, keď zraneného brankára Lukáča nahradil Chropovský. Ten už po piatich minútach s námahou vytlačil tvrdú strelu Danka, v 57. minúte sa ale domáci už dočkali vedúceho gólu. Opäť v ňom mal prsty Žofčák, ktorý parádne vysunul Matúša Marcina a domáci kanonier poslal Zemplín do vedenia. Od tohto momentu už naplno prebrali réžiu duelu do svojich rúk Michalovčania. Tí sa definitívne upokojili v 64.minúte, kedy Niarchos upravil na 3:1. Michalovčania skórovali ešte raz. V 75.minúte ideálne namieril van Kessel. V samom závere ešte videl priamu červenú kartu Volanakis, to ale nič nezmenilo na prvom tohtosezónnom víťazstve Michalovčanov, ktorý tak odskočil Zlatým Moravciam na šesť bodov.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 4:1 (1:1)
Góly:
43. I. Žofčák, 57. M. Marcin, 64. Niarchos, 75. van Kessel - 20. Jinjolava.
Žlté karty:
44. I. Žofčák, 78. S. Danko - 45+. Balič, 69. Moško.
Červená karta:
89. Volanakis.
Rozhodovali:
Gemzický - Poláček, Hrmo.
Divákov:
1406.
MFK ZEMPLÍN:
Frelih - D. Magda, Dzocenidze, Volanakis, Bahi (65. Veremieiev) - M. Bednár - van Kessel (84. L. Jánošík), I. Žofčák (78. F. Vaško), S. Danko, M. Marcin (78. Ramos) - Niarchos (84. Adekunle).
FC VION:
P. Lukáč (46. Chropovský) - Majdan (61. Dulay), Moško, R. Nagy, Čonka - Jinjolava (61. Tabatadze), Mondek, Balič (75. Brenkus), M. Kuzma, K. Mészáros - Balaj.

.



Uverejnené: 02.03.2024 20:09:37
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.