files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po prehre 0:2 končí v Slovnaft Cupe

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce končia v Slovnaft Cupe. Zverenci trénera Františka Straku prehrali v domácom štvrťfinálovom zápase s víťazom posledných dvoch ročníkov národného pohára FC Spartak Trnava 0:2. Trnavčania, ktorí v pohári natiahli svoju víťaznú sériu na 21 duelov, sa presadili gólovo v oboch polčasoch, keď skórovali Azango a Michal Ďuriš. Michalovčania teraz rýchlo musia preladiť na ligovú vlnu. Už v sobotu ich totiž čaká nesmierne dôležitý duel prvého kola nadstavbovej časti o udržanie sa v Niké lige na pôde v tabuľke posledných Zlatých Moraviec.

Michalovský tréner František Straka urobil oproti sobotňajšiemu zápasu so Zlatými Moravcami v základnej zostave až desať zmien, Trnavčania naopak v boji o jubilejný 21. triumf v pohári poslali na ihrisko to najlepšie, čo mali. Aj napriek tomu sa dlho nevedeli proti kompaktne hrajúcim Michalovčanom presadiť. Dosť dlho sa prakticky nič nedialo a všetko podstatné v prvom polčase sme mohli vidieť až v jeho poslednej desaťminútovke. V 37. minúte prenikol po pravej strane Erik Daniel, ktorý poslal prudký center do pokutového územia a z neho skóroval hlavou Azango. Následne mohol skórovať aj sám Daniel, jeho strelu ale skrotil Száraz, tak ako brankár Spartaka Takáč na dvakrát strelu Karasiuka v samom závere polčasu. Do toho druhého poslali Michalovčania až štyroch nových hráčov, zmenili aj herný systém tým, že začali hrať na troch stopérov. Na ich hre sa to na chvíľu aj prejavilo. Hostia sa viac zamerali na brejkové situácie a po jednom z nich mohol zvýšiť ich vedenie Ofori. V 71. minúte ale predsa Trnavčania druhýkrát skórovali, keď Michal Ďuriš využil chybu Veremiejeva. Blízko k zníženiu bol o šesť minút Filip Vaško, jeho strelu ale Takáč vytlačil s námahou na rohový kop. Michalovčanom sa už zápas nepodarilo zdramatizovať a po prehre 0:2 tak nepostúpili do svojho tretieho semifinále v národnom pohári.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)
do semifinále SC postúpil FC Spartak
Góly:
37. Azango, 71. M. Ďuriš
ŽK:
43. Marjanovič, 55. M. Marcin, 80. Dzocenidze, 88. L. Šimko - 29. M. Ďuriš, 62. Mikovič
Rozhodovali:
Ruc - Jánošík, Kuba; 1028 divákov
MFK ZEMPLÍN:
B. Száraz - L. Šimko, Marjanovič, Veremieiev, D. Magda - F. Vaško, Karasiuk (46. M. Bednár) - L. Jánošík (46. Dzotsenidze), Ramos (76. van Kessel), Martinez (46. Arevalo) - Adekunle (46. M. Marcin)
FC SPARTAK:
Dom. Takáč - Durič, Štetina, S. Kóša - E. Daniel (90. Burke), Zeljkovič, Procházka (90. Bainovič), Mikovič - Azango (84. Bolaji), M. Ďuriš (90. Poznar), Ofori (84. Bukata)

.



Uverejnené: 06.03.2024 20:08:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.