files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pokus o najvyšší stupienok z druhého miesta

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zopakovali druhým miestom v základnej časti Tipos extraligy svoj doteraz najlepší výsledok v nej zo sezóny 2020/21. Aj vtedy dlho siahali aj na prvé miesto, nakoniec sa ale museli uspokojiť s druhým a Pohár Dušana Pašeka im teda unikol. Napriek tomu ale v Michalovciach nesmútia a do play-off pozerajú so vztýčenou hlavou. Po vyzdravení viacerých opôr by mali ísť do play-off ešte silnejší s jasným cieľom, získať v jubilejný rok pre michalovský hokej prvý titul majstra Slovenska! Tento cieľ ale má ďalších päť, či šesť tímov...

Michalovčania prišli o možnosť dostať sa na prvé miesto v predposlednom 49.kole. V tom poslednom, v ktorom sa predstavili na ľade zemplínskeho rivala z Humenného, už bojovali iba o druhé miesto. To výhrou 5:2 a následnou prehrou Spišskej Novej Vsi v Poprade aj dosiahli. „Myslím si, že je to výborný úspech pre michalovský hokej. Bola tam možnosť skončiť aj na prvom mieste, no v takej vyrovnanej lige, aká bola v tejto sezóne, je úspechom aj druhé miesto. Play-off môže ukázať hocičo a vyhrať ho môže hocičo,“ poznamenal asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce Marek Kolba.

Michalovčania síce v posledných dvanástich dueloch prehrali iba dvakrát, aj napriek tomu Poprad na prvej priečke nedohnali. „Ako spomínate, v tejto poslednej dekáde zápasov sme prehrali len dvakrát. Viezli sme sa na víťaznej vlne, nakoniec sa nám ale nepodarilo prepracovať na prvú priečku. Prehrali sme v Nových Zámkoch a Banskej Bystrici. Tieto prehry mali svoje príčiny, my ich vieme. Nedá sa ale vyhrať všetky zápasy. Som rád, že aj napriek tomu, že sme už nemohli získať prvé miesto sa hráči na duel v poslednom kole namotivovali a nepripustili, aby nás nováčik zaskočil,“ pokračuje Marek Kolba.

Čo bude s Pearsonom?

Druhý tím po základnej časti si na svojho súpera v play-off ešte musí počkať. Vyjde z trojice tímov z predkola - HKM Zvolen, HK Nitra a HC Dukla Trenčín. Keď Zvolen premôže v kvalifikácii o play-off Liptovský Mikuláš, bude ich súperom vo štvrťfinále, keď ďalej pôjdu Liptáci, ich súperom bude lepší z dvojice Nitra - Trenčín. „Najbližší program je taký že v sobotu máme krátky tréning a potom odchádzame na team-building do Vysokých Tatier. Po návrate z neho si trošku oddýchneme a potom sa už budeme pripravovať na náročné play-off. Súpera v ňom neriešime. Uvidíme, koho nám osud prinesie. Keď chceme ísť ďalej a najvyššie, musíme vyhrať s každým, takže je to v podstate jedno,“ uviedol k najbližšiemu programu a takisto k súperovi vo štvrťfinále play-off Marek Kolba. Michalovčanom chýbalo v Humennom až osem hráčov. Kvôli trestu na ľade nebol útočník Marek Valach, kvôli zraneniu chýbali obrancovia Jasečko, Macejko, Pišoja, či útočníci Puliš, Wilkins, Pearson a Heard. Do zostavy sa po zranení, či chorobe vrátili Acolatse so Solenským. Rovnako by sa do zostavy mala vrátiť aj väčšina hráčov, ktorá by mala byť do stredy 20.marca, kedy Michalovčania odohrajú vo štvrťfinále prvý zápas, v poriadku. „Okrem dlhodobo zraneného Pišoju a Chaseho Pearsona by mali byť do play-off v poriadku všetci,“ poznamenal k zraneniam Kolba. Najväčším otáznikom v zostave je americký útočník Pearson, ktorý maróduje pre zranenie v hornej časti tela už od 26.decembra. „Chase bol na konzultácii s lekárom v Amerike a v týchto dňoch sa vrátil do Michaloviec. Uvidíme, ako bude napredovať jeho zdravotný stav, všetci ale veríme, že nám ešte pomôže,“ dodal Marek Kolba.

Sklamanie u nováčika

Naopak obrovské sklamanie prichádzalo z radov nováčika Tipos extraligy HC 19 Humenné. Tomu počas celej sezóny chýbala konzistentnosť výsledkov. Humenčania nevyhrali v rade ani raz aspoň tri zápasy a aj preto okupovali od úvodu súťaže posledné priečky v tabuľke. Tímu síce herne pomohla novembrová trénerská zmena, ani pod vedením Martina Štrba sa ale Zemplínčania nedokázali poviesť na povestnej víťaznej vlne. Z absolútne poslednej priečky sa nakoniec nedokázali odpútať a po roku tak opúšťajú najvyššiu hokejovú súťaž. „V prvom rada nás mrzí, že sme posledný zápas prehrali. Chceli sme v ňom uspieť a rozlúčiť sa víťazstvom. Bohužiaľ, súper bol lepší a vyhral zaslúžene,“ uviedol po zápase tréner Martin Štrba, ktorý nechcel hodnotiť celú sezónu a zhodnotil to iba od svojho novembrového príchodu k tímu. „Impulz do tímu určite bol dobrý. Do tímu sme priniesli niečo nového, žiaľ, nestačilo to. Nevyšiel nám hlavne záver súťaže, ktorý bol katastrofálny. Preto ideme dole,“ pokračuje Martin Štrba. „Nie som zvyknutý prehrávať a nemám prehry rád. Nemal som ich rád ako hráč a o to viac ich neznášam ako tréner. Preto by som teraz nerád hodnotil v emócii príčiny vypadnutia,“ povedal ešte k vypadnutie český tréner HC 19 Humenné. Ten nechcel hovoriť ani o svojej budúcnosti pri tíme. Viac o tejto téme prezradil prezident klubu Peter Ždiňák. „Bavíme sa o možnej ďalšej spolupráci. Momentálne nie je isté, ani to, či ostane, ani to, že budeme hľadať do prvej ligy iného trénera.“    

Peter Brendza

.



Uverejnené: 09.03.2024 11:07:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.