files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tatarák bude až po záchrane

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po druhej tohtosezónnej trénerskej zmene nakopli. Pod vedením trénera Františka Straku neprehrali už v štyroch duelov v rade, v ktorých zaknihovali desať bodov. Podarilo sa im pretrhnúť sériu 21 duelov bez víťazstva, následne trikrát vyhrali a v tabuľke majú pred poslednými Zlatými Moravcami náskok jedenástich bodov. Môžu sa tak skôr pozerať na desiate miesto zaručujúce záchranu bez baráže. Na Košice, ktoré zdolali naposledy doma 1:0, strácajú iba dva body.

Zdá sa, že český kormidelník mužstvo nabudil. V štyroch zápasoch získali Michalovčania o štyri body viac, ako v predchádzajúcich dvadsiatich. „Som nesmierne rád, že sme takto odštartovali. Na druhej strane, som nesmierne pokorný človek a teší ma, akým spôsobom prišla odozva od mužstva. Všetci si uvedomujú, že iba tvrdou prácou dosiahnu výsledky. Tvrdou spoločnou prácou sa môžeme dostať z pásma zostupu, ale iba ňou,“ zdôraznil Straka na margo výsledkov v štyroch zápasoch pod jeho vedením. Český kormidelník nechcel príliš rozoberať, prečo sa Zemplínu nedarilo pred jeho príchodom. „To sa mňa nepýtajte. Ja neviem, prečo mužstvo nevyhrávalo. Pýtajte sa skôr, prečo začalo vyhrávať. Je to o zodpovednosti, o „chtíči“ po víťazstve. Ukázalo sa, že je dobré, že som bol na mužstvo tvrdý. Hráči uverili, že môžu dosiahnuť ten ciel, ktorý sme si stanovili. Budem na nich ešte tvrdší. Z nastúpenej cesty neuhnem, ani milimeter. Som rád aj za odozvu kádra. Chlapci hovoria, aby som bol ešte tvrdší a ja budem,“ pokračuje František Straka, známy aj tým, že rád pripravuje tatarák. Ten sľúbil aj v šatni svojmu družstvu, ale... „Áno, ale až keď bude koniec a budeme zachránení. Potom „Franzi“ urobí tatarák,“ dušuje sa Straka.   

 

Hráči: Je to skvelý motivátor!

O rodákovi z Českých Budějovíc a účastníkovi majstrovstiev sveta v Taliansku v roku 1990 sa rozpráva, ako o skvelom motivátorovi. To potvrdzujú aj samotní hráči. „Tréner priniesol do tímu dobrú atmosféru a takú pozitívnu energiu. Prejavuje sa to aj na našich výsledkoch. Hovorilo sa o ňom, že je skvelým motivátor, čo jasne ukázal. Dostali sme sa pred Zlatými Moravcami do určitého bodového trháku a už sa chceme pozerať na desiate Košice. Kým bude šanca na záchranu bez baráže, chceme sa o ňu pobiť,“ povedal strelec jediného gólu v zápase s Košicami (1:0) Stanislav Danko. „Nechcem hovoriť, že bodovú sériu pripisujem hlavne trénerovi, ale odkedy prišiel tréner Straka, zbierame body. Preniesol na nás takú víťaznú mentalitu a ja verím, že ju budeme mať aj v zostávajúcich zápasoch,“ pokračuje najlepší strelec tímu, osemgólový Matúš Marcin. My dodajme, že Zemplínčania sa po reprezentačnej prestávke predstavia v sobotu 30. marca v Skalici. Následne na nich čaká duel štvrtého kola, v ktorom v sobotu šiesteho apríla o 18.00 hod. privítajú AS Trenčín. V piatom kole sa následne predstavia v Banskej Bystrici. Druhú polovicu nadstavbovej časti odštartujú v sobotu 20. apríla domácim zápasom so Skalicou. Hneď na to ich v piatok 26. apríla aj pred televíznymi kamerami Nova Sport čaká zápas s Banskou Bystricou. Pokračovať budú súbojom v Trenčíne, domácim zápasom so Zlatými Moravcami a nadstavbovú časť uzavrú v Košiciach.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 21.03.2024 15:48:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.