files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Domáca úloha Michalovčanov splnená

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odštartovali play-off tak, ako chceli. Po dvoch víťazstvách nad HKM Zvolen (5:0 a 5:1) vedú vo štvrťfinálovej sérii 2:0 na zápasy a v nedeľu či pondelok budú pod Pustým hradom bojovať o to, aby získali postupový mečbal a možno aj priamo postúpili do semifinále.

V súboji po základnej časti druhých Michaloviec so siedmym Zvolenom nateraz ťahajú za dlhší koniec favorizovaní Michalovčania. Tí v oboch dueloch nepripustili, aby „rytieri“, čo i len pomysleli na to, že si zo Zemplína odvezú víťazstvo, ktoré potrebujú v postup medzi štyroch najlepších. „Naším cieľom bolo vyhrať oba domáce zápasy, čo sa nám aj podarilo. Vyhrali sme ich presvedčivo. Jednoduché to určite nebolo, rozhodla naša efektivita. Prvý duel sme zvládli výborne, ten druhý bol určite ťažší. Zlomili sme to v druhej tretine a sme radi, že vedieme v sérii 2:0,“ povedal strelec druhého michalovského gólu vo štvrtkovom druhom stretnutí Adam Drgoň. Jeho presný zásah bol nakoniec aj víťazným. „Určite chceme niečo uhrať aj u súpera. Chceme vyhrať aj tretí zápas. Teraz sa sústredíme len na neho. Bude to určite ťažké, ťažšie, ako bolo doma, no keď chceme ísť ďalej, musíme to zvládnuť,“ pokračuje obranca, ktorý prišiel do Michaloviec počas rozbehnutej sezóny z Popradu v rámci výmeny za Petra Bjalončíka.

Obrovskou prekážkou pre Zvolenčanov bol v oboch dueloch brankár Dukly Stanislav Škorvánek. Ten na play-off opäť chytil reprezentačnú formu, čoho dôkazom je iba jeden inkasovaný gól za 120 minút. „Sme spokojní! V prvom zápase sme sa trošku ťažšie rozbiehali, no potom nám tam padli nejaké góly a bola spokojnosť. Výsledky sú možno jednoznačné, až také ľahké to ale nebolo. Hrá sa ale na víťazstvá, vedieme 2:0, takže ako hovorím, sme spokojní,“ poznamenal michalovský brankár, ktorý takisto očakáva vo Zvolene ešte náročnejšie duely, ako boli v Michalovciach. „Teraz budú doma oni, takže určite áno. Súperi sa budú chcieť doma vrátiť do série. Naším cieľom musí byť zostať na víťaznej vlne a pokúsiť sa vyhrať aj tam. Verím, že keď predvedieme poctivý výkon, nakloníme to na našu stranu,“ dodal Stanislav Škorvánek.

Práve v nabúraní sebavedomia aktuálneho najlepšieho brankára celej ligy vidia Zvolenčania šancu v návrat do série. „Jeden gól je určite na dva zápasy málo. Veľmi málo sa dostávame do šancí a keď sa aj do nejakej dostaneme, nepremeníme ju. Samozrejme, je to aj o brankárovi Škorvánkovi. Podáva stabilné výkony v celej sezóne, teraz svoju formu vygradoval tak, ako minulý rok,“ uviedol na margo výkonov Škorvánka útočník HKM Zvolen Peter Zuzin. „S jedným gólom sa nedá vyhrať. Práve to nás zráža na kolená, že sa nedokážeme presadiť v ofenzíve,“ nadväzuje na slová skúsenejšieho útočníka ďalší člen ofenzívy „rytierov“ Juraj Šiška. „Ich brankár chytá fakt výborne, no je to hlavne o nás a o našej neschopnosti premieňať svoje šance,“ pokračuje Juraj Šiška.  

Pred dvojzápasom pod Pustým hradom ostáva Zvolenčanom šanca na návrat do série iba v oboch víťazstvách. Inak sa lanský vicemajster dostane do zložitej situácie potrebného víťazstva v piatom zápase v Michalovciach. „Môže sa udiať hocičo. Určite sa musíme snažiť vyhrať tretí zápas a nájsť recept na ich brankára. Musíme zapracovať na našej ofenzíve, no takisto aj na defenzíve, pretože inkasovať desať gólov za dva zápasy je veľa,“ zdôraznil Zuzin a na jeho slová nadviazal aj Juraj Šiška. „Stále je to iba 0:2, nie 0:4, takže ešte nie je koniec. Naším cieľom je za každú cenu vyhrať a vrátiť sa do série. Michalovčania sa tentoraz chytili na strelených góloch a potom sa im hralo ľahšie. Rovnako sa tak musíme dostať do zápasu my. Musíme sa snažiť streliť prvý gól v zápase a potom to možno pôjde aj nám.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 22.03.2024 21:26:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.