files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania s jasným cieľom. Ideál viesť po dvoch dueloch 2:0

Až traja semifinalisti zo štyroch sú v rámci Tipos extraligy z východu Slovenska. K obhajcovi prvenstva HC Košice a Spišskej Novej Vsi sa postupne pridal aj HK Dukla Ingema Michalovce. Kompletnú vzburu východu zahatili hráči HK Nitra, ktorí si vo štvrťfinálovej sérii poradili s víťazom základnej časti HK Poprad a rozhodli tak, že čisto východniarske semifinále nebude. A práve na Nitru narazia v semifinále Michalovce s jasným cieľom. Po dvoch semifinálových nezdaroch konečne preniknúť do finále.

Vzájomné zápasy v sezóne sú nesmierne vyrovnané. Obaja súperi v nich získali po šesť bodov (dva zápasy sa v riadnom hracom čase skončili remízou) a vyrovnané je aj skóre 11:11. Veľa napovedia už prvé dva semifinálové súboje, ktoré sa budú hrať v stredu a vo štvrtok v michalovskej aréne (začiatky o 18.00 hod.). Budú úspešnejší oddýchnutejšie Michalovce, alebo bude sláviť úspech rozbehnutá Nitra, ktorá na rozdiel od Zemplínčanov odohrala v play-off o šesť zápasov viac?

Poriadne špecifická séria čaká na obrancu Michaloviec Martina Bodáka. Dvadsaťpäťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi strávil pod Zoborom posledné tri sezóny. S Nitrou si zahral v extraligovom finále a vyhral s ňou aj Kontinentálny pohár. „Je to pre mňa osobne určite špecifická séria, keďže som tam hral posledné tri sezóny. Poznám trénera, poznám hráčov, takže určite viac ako obyčajná séria,“ rozhovoril sa člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie, ktorý do Michaloviec prišiel práve z Nitry v lete minulého roka. „Nitra už počas základnej časti hrala veľmi dobre a to, že sa nedostala do play-off v rámci prvej šestky bolo pre mňa prekvapením,“ naráža Bodák na to, že Corgoni sa do play-off dostali cez kvalifikáciu. V nej zdolali 3:2 na zápasy Trenčín, vo štvrťfinále si zase poradili s víťazom základnej časti HK Poprad, ktorý zdolali 4:2 na zápasy. „Postup cez Poprad je pre mňa prekvapením. Bolo to asi aj o mentálnej stránke, keďže už pár rokov Popradčania nedokázali cez nich v play-off prejsť. Majú o šesť odohraných zápasov viac ako my, čo môže hrať určitú rolu v sérii. Podľa mňa to ale nahradia diváckym zázemím, ktoré majú výborné. Určite im diváci v domácom prostredí dodajú potrebné sily. My sa s tým všetkým musíme vysporiadať,“ dodáva Martin Bodák.

V minulej sezóne obliekal nitriansky dres aj útočník Samuel Solenský. Rovnako dvadsaťpäťročný útočník sa v minulej sezóne vrátil po pôsobení v Čechách a v zámorí na Slovensko. Nenamieril si to do materských Michaloviec, ale práve do Nitry, s ktorou sa tešil z výhry v prestížnom Kontinentálnom pohári. Ďalšiu sezónu v Európe už začal v materskom klube, s ktorým chce ísť do finále. „Samozrejme, že je to pre mňa známy súper a známe prostredie. Pôsobil som tam vlani a určite sa na sériu s Nitrou teším. Bude tam určite veľká hokejová eufória. Postúpili už cez dve kolá play-off, dve ťažké série. Ťažkú sériu čakám aj teraz,“ poznamenal na margo série s Nitrou Samuel Solenský. „Ideál by bol doma dvakrát zvíťaziť a ísť tam za stavu 2:0. Určite to ale bude ťažké. Musíme ísť od zápasu k zápasu. V stredu nás čaká prvý zápas série a na ten sa teraz musíme sústrediť najviac,“ dodáva michalovský útočník.  

Michalovčania vstupujú do semifinálovej série ako jediní z kvarteta s istotou, že už majú medailu. Medaila bronzového lesku, ktorú už získali v sezóne 2020/21, sa im tentoraz ale máli. „Určite chceme viac. Neboli  by sme úplne spokojní s tým, keby sme ju získali a skončili na treťom mieste. Pozeráme sa na sériu s Nitranmi s jasným cieľom – chceme ísť do finále,“ povedal Martin Bodák a na túto tému odpovedal rovnako aj Samuel Solenský. „Chceme viac! Bude to ale ťažké. Ako hovorím, oni sú v eufórii. Tréner Stavjaňa ich vie nakopnúť. Určite bude chcieť stavať na spomenutej eufórii a viesť sa na nej aj v semifinálovej sérii s nami.“

Vzájomné zápasy v sezóne z pohľadu Michaloviec: 2:3 pp (v), 2:4, 3:2 sn (v), 4:2 

Kompletný program semifinálovej série (na štyri víťazné zápasy):
1. zápas, streda 3. apríla: Michalovce - Nitra /18.00/
2. zápas, štvrtok 4. apríla: Michalovce - Nitra /18.00/
3. zápas, nedeľa 7. apríla: Nitra - Michalovce /18.30/
4. zápas, pondelok 8. apríla: Nitra - Michalovce /18.30/
prípadný 5. zápas, štvrtok 11. apríla: Michalovce - Nitra /18.00/
prípadný 6. zápas, sobota 13. apríla: Nitra - Michalovce /18.00/
prípadný 7. zápas, pondelok 15. apríla: Michalovce - Nitra /18.00/ 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 02.04.2024 17:16:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.