files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude to bitka do posledného kola?

Aj keď do konca nadstavbovej časti zostáva odohrať ešte štyri kolá, viaceré otázky najvyššej futbalovej Niké ligy sú už zodpovedané. Už teraz vieme, že majstrovský titul obháji Slovan Bratislava a že zostupujúcim sú Zlaté Moravce. Nevieme zatiaľ, kto nás bude reprezentovať v pohárovej Európe a takisto aj to, kto bude v baráži čeliť druhému najlepšiemu druholigistovi. Kým pred minulým víkendom mali lepšie karty v rukách Michalovčania, cez víkend sa to zmenilo. Skalica im prerušila sériu siedmych duelov bez prehry, kým FC Košice šokujúco vyhralo na pôde AS Trenčín 2:1. Nováčik o svojom víťazstve rozhodol v deviatej minúte pridaného času, hoci hlavný arbiter signalizoval iba sedem minút nastavenia...

Po tejto výhre sa na desiatu priečku vrátili Košice, ktoré na barážovú pozíciu poslali Michalovčanov. Tí sledovali deň pred svojim zápasom so Skalicou, ako Košičania v Trenčíne vyhrali 2:1 a zrejme aj to sa podpísalo pod ich výkon v súboji so Záhorákmi, v ktorom ťahali za kratší koniec (1:3).

Aj po stretnutí sa viac hovorilo o košickom víťazstve, ako o prehre Zemplínčanov... My sme tento zápas spolu sledovali a po jeho konci som videl na chlapcoch sklamanie. Počítali sme, že Trenčín má kvalitné mužstvo a že tam Košice iba ťažko niečo uhrajú. Nakoniec ale uhrali tri body. Naše sklamanie bolo obrovské a asi sa prenieslo aj do zápasu so Skalicou. Veľmi sme chceli zvíťaziť a to nám zrejme zväzovali nohy. Našu stratu musíme akceptovať. Musíme ísť ďalej. Jedna séria skončila a my musíme urobiť všetko preto, aby sme ďalší zápas začali novú,“ uviedol po prehre so Skalicou MFK Zemplín František Straka, ktorý v sobotu so svojim tímom utrpel prvú porážku. Skaličania si tým zabezpečili definitívu záchrany aj pre budúcu sezónu Niké lige, keďže už štyri kolá pre koncom je jasné, že horší ako na desiatom mieste nebudú... 

V baráži zrejme ďalšia východoslovenská bitka

Kým pred šiestym kolom nadstavbovej časti boli na koni Michalovčania, cez víkend sa to zmenilo. Košičania sú v trojbodovom trháku a momentálne to vyzerá skôr na to, že to budú práve oni, kto sa vyhne baráži, kde sa zrejme uskutoční ďalšia východoslovenská bitka. Momentálne je totiž na druhom mieste v MONACbet lige Tatran Prešov. Päť kôl pred koncom má Tatran štvorbodovú stratu na prvé Komárno a päťbodový náskok na tretiu Petržalku. Práve Prešovčania zviedli v minulej sezóne bitku o prvé miesto v druhej lige s Košičanmi. Zaujímavý by bol pokus Tatrana o odplatu. No zaujímavý by bol aj barážový súboj s Michalovcami. Ich súčasný tréner Marek Petruš totiž viedol na začiatku sezóny práve MFK Zemplín...

Lepšie karty v rukách Košičanov

Ako píšeme, momentálne držia lepšie karty v rukách Košičania. Tí majú pred Michalovcami trojbodový náskok, v súčasnosti aj lepšie vzájomné zápasy a štvrtý vzájomný duel, ktorý sa bude hrať v rámci desiateho kola, na domácej pôde. Dá sa ale povedať, že zatiaľ vedú iba v bitke. Celú vojnu ešte nevyhrali... Ako vyzerá vyžrebovanie posledných štyroch kôl? Obaja, už môžeme povedať, že východoslovenskí rivali, sa predstavia dvakrát doma a dvakrát vonku. Košičania, ktorí majú „trojbodový vankúšik“, v najbližšom kole privítajú už istého vypadávajúceho zo Zlatých Moraviec. Následne sa predstavia v Bystrici a Skalici. Potom príde na rad vzájomný duel oboch tímov, ktorý sa odohrá v košickej aréne. Michalovčania predtým privítajú tento piatok Banskú Bystricu, predstavia sa v Trenčíne a čaká ich aj domáci súboj so Zlatými Moravcami. Zrátané a spočítané, keď obaja nezakopnú doma, v sobotu osemnásteho mája nás čaká vyvrcholenie nadstavby v košickej aréne...

Vzájomné zápasy zatiaľ pre FC

Vzájomné zápasy zatiaľ hovoria v prospech nováčika. V troch vzájomných meraniach síl totiž FC vyhralo dvakrát. Obe víťazstva zverenci trénera Jána Kozáka mladšieho zaknihovali v základnej časti. V zápase piateho kola do bodky využili výhody toho, že Michalovčania vstupovali na duel po chorobe a tréningovom deficite. Pred piatkovým duelom sa spolu stretli iba v stredu a v zápase to bolo vidno. Košičania uhrali víťazstvo 2:0, keď sa gólovo presadil Žan Medveď a vlastný gól si strelil Saša Marjanovič. V súboji šestnásteho kola v prvý decembrový deň boli v Košickej futbalovej aréne lepší Zemplínčania. Tí ale pohoreli v koncovke, kým Košičania boli maximálne efektívni. Daniel Magda ešte stihol odpovedať na nožničky Tidjaniho, na výstavnú bombu Petráka z deväťdesiatej minúty už ale odpoveď nenašli. Zaujímavosťou je, že vo vzájomných súbojoch čelili proti sebe zakaždým iní tréneri. Kým v Michalovciach to bol Marek Petruš s Antonom Šoltisom, v Košiciach Peter Struhár s Jánom Kozákom mladším. Pre oboch košických trénerov to bolo prvé víťazstvo na lavičke FC.

Výhry vo východoslovenskom derby sa ale dočkali aj Michalovčania. Stalo sa tak v druhom nadstavbovom kole, v ktorom doma zvíťazili po góle Stanislava Danka 1:0. Zemplínčanom k trom bodom a mimochodom k prvému víťazstvu vo východoslovenskom derby, odkedy sú v Niké lige, pomohlo aj skoré vylúčenie brankára FC Figueireda, ktorý zahral rukou mimo pokutového územia. To, ako dopadne štvrtý vzájomný zápas sa dozvieme až o mesiac. Môže sa stať, že už o ničom nebude rozhodovať, no kľudne sa môže stať, že bude nesmierne dôležitý pre oboch a rozhodne, kto vyzve druhého najlepšieho druholigistu v baráži. Ako píšeme, momentálne majú lepšie karty v rukách Košičania, no aj minulý víkend ukázal, že sa môže stať čokoľvek. Aby sa bratovražedná bitka v sobotu 18.mája v Košiciach uskutočnila, obaja ešte musia zvládnuť tri dôležité zápasy...   

Doterajšie vzájomné zápasy
Základná časť
5.kolo
Piatok 25.8.2023
MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 0:2 (0:2)
Góly: 36. Medved, 41. Marjanovič vlastný. ŽK: Bahi - Turčák, Golikov. Rozhodovali: Marhefka - Zemko, Kuba - 2074 divákov.
MFK ZEMPLÍN: Száraz - Šimko (63. Magda), Marjanovič, Volanakis, Bahi - Bednár, Karasiuk - Marcin (46. Žofčák), Steinhubel (46. Danko), Adekunle (46. Jánošik) - D. Pavúk.
FC KOŠICE: Kira - Fabiš, Krivák, Šindelář, Mizerák - Golikov (90. Sovič), Greššák (76. Qose) - Pačinda (76. Vasiľ), Faško, Turčák (88. Petrák) - Medved (88. Sagna).

16.kolo
Piatok 1.12.2023
FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Góly: 17. Tidjani, 90.+1. Petrák - 85. Magda. ŽK: Frelih, Jeřábek. Rozhodovali: Dohál - Ferenc, Hrmo - 1152 divákov.
FC KOŠICE: Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář - Qose (81. Sovič), Gallovič, Jonec, Mizerák (85. Petrák) - Faško, Medved, Tidjani (67. Liener).
MFK ZEMPLÍN: Frelih - Jeřábek, Vaško, Volanakis - Magda, Zubairu (46. Musák), Danko, Šimamura, Šimko - van Kessel, Jánošík (79. D. Pavúk).

Nadstavbová časť
2. kolo
Piatok 15.3.2024
MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 1:0 (1:0)
Gól: 7. S. Danko. ŽK: 90. Marcin. Červená karta: 32. Figueiredo. Rozhodovali: Gemzický - Jekkel, Vorel, 1631 divákov. 
MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Marjanovič, Dzotsenidze, Bahi - M. Bednár (63. F. Vaško) - van Kessel (84. L. Šimko), I. Žofčák (77. Karasiuk), S. Danko (77. Ramos), M. Marcin - Arevalo (84. Adekunle).
FC: Figueiredo - Šindelář (72. Jones), D. Kružliak, Innocenti - Fabiš (80. Golikov), M. Faško (80. Petrák), Hočko (80. Qose), Gallovič, Davis - Medved, Obounet (36. M. Kira).

Aktuálna tabuľka
7. MFK Dukla Banská Bystrica 28 13 8 7 46:34 47
8. AS Trenčín 28 10 9 9 39:32 39
9. MFK Skalica 28 10 6 12 32:31 36
10. FC Košice 28 6 6 16 24:51 24
11. MFK Zemplín Michalovce 28 4 9 15 24:45 21
12. FC ViOn Zlaté Moravce 28 0 5 23 16:61 5

S kým v posledných štyroch kolách?
FC Košice: FC ViOn Zlaté Moravce (d), MFK Dukla Banská Bystrica (v), MFK Skalica (v), MFK Zemplín Michalovce (d).
MFK Zemplín Michalovce: MFK Dukla Banská Bystrica (d), AS Trenčín (v), FC ViOn Zlaté Moravce (d), FC Košice (v). 

Peter Brendza 

.



Uverejnené: 23.04.2024 15:54:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.