files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prokopovič na MS do 18 rokov

Hokejista HK Dukla Ingema Michalovce a juniorského tímu HK Dukla Michalovce mládež Pavol Prokopovič sa zmestil do konečnej nominácie reprezentačného trénera Martina Dendisa na svetový šampionát do 18 rokov, ktorý sa bude hrať vo Fínsku. Slovenskí reprezentanti odohrajú v rovnakom čase všetky zápasy v základnej A-skupine na MS. Šampionátovú púť odštartujú vo štvrtok 25. apríla proti hokejistom USA, ďalej vyzvú Lotyšov (26. apríla), Fínov (28. apríla) a Nórov (30. apríla). Najlepšie štyri tímy z oboch základných skupín postúpia do štvrťfinále, družstvá na piatej pozícii čaká boj o záchranu. Reprezentačný tréner Martin Dernis ešte vyradí dvoch korčuliarov, ktorí budú čakať na šancu v prípade zranenia nejakého hráča.

Prokopovič je siedmym Michalovčanom, ktorý si zahrá na dorasteneckom svetovom šampionáte. Predtým sa to podarilo Kristiánovi Kudročovi, Michalovi Kozákovi, Petrovi Boltunovi, Matejovi Hinďošovi, Martinovi Bobošovi, Samuelovi Solenskému, ktorý si zahral dokonca na dvoch dorasteneckých svetových šampionátoch a Pavlovi Regendovi. Na vlaňajšom svetovom šampionáte do 18 rokov si zahral aj Daniel Alexander Jenčko, ktorý síce podstatnú časť svojej mládežníckej kariéry strávil v Michalovciach, no je odchovancom hokeja z neďalekého Trebišova. Viac sa budeme venovať Michalovčanom na svetovom šampionáte, či už do dvadsať, alebo osemnásť rokov v samostatnom článku... 

Nominácia SR 18 na majstrovstvá sveta vo Fínsku (19. apríla - 6. mája 2024)
Brankári: Martin Haroník (HC Slovan Bratislava), Alan Lenďák (MMHK Nitra/HK Slovan Levice), Patrik Brezáni (HKM Zvolen)
Obrancovia: Adam Beluško (HC Košice), Andrej Fabuš (HC Slovan Bratislava), Samuel Húževka (VLCI Žilina-mládež), Adam Kálman (HC Olomouc), Samuel Kupec (HK Dukla Trenčín/HC Topoľčany), Fabian Andrej Líčko (HC Slovan Bratislava), Tomáš Šlank (HO Hamikovo Hamuliakovo), Patryk Zubek (Barani Banská Bystrica)
Útočníci: Tomáš Chrenko (HK Nitra/HC Topoľčany), Ján Chovan (Tappara Tampere), Dario Lašš (VLCI Žilina-mládež), Michal Liščinský (HC Košice), Ondrej Maruna (Charlottetown Islanders), Adam Nemec (HK Nitra/HC Topoľčany), Tobias Pitka (Victoria Grizzlies), Tomáš Pobežal (HK Nitra), Pavol Prokopovič (HK Dukla Michalovce-mládež), Andreas Siraka (HK ŠKP Poprad), Michal Svrček (Brynas IF), Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava), Tobias Tomík (HK Dukla Trenčín), Nicolas Vrttel (Lidingo Vikings)

.



Uverejnené: 24.04.2024 20:43:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.