files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jarný jarmok prinesie tradičné podujatia, aj vystúpenie známej hudobnej skupiny

Koniec apríla a prvé májové dni budú v Michalovciach patriť oslavám, kultúre a športu. Tešiť sa môžete na tradičné športové podujatia, ale aj na vystúpenie známe slovenskej hudobnej skupiny.

Tentokrát sa všetko začne stavaním mája v utorok 30. apríla o 17.00 hod. v podaní folkloristov z folklórnych súborov Zemplín a Jurošík.

Stredajší sviatok prvého mája bude patriť už tradične športovým podujatiam. Od 8.00 hod. sa otvoria pri jazierku Baňa rybárske preteky. O dve hodiny neskôr odštartuje od mestského úradu Podvihorlatský maratón, ktorý napíše svoju 38. kapitolu. Štart zaznamená aj jubilejný dvadsiaty ročník Michalovského polmaratónu a šiesty ročník Polmaratónskej štafety. V parku študentov sa budú od rána pripravovať jazdci so svojimi krásnymi tátošmi na štart Jarnej ceny Michaloviec, ktorý je plánovaný o 10.30 hod.

Pracovný deň vo štvrtok 2. mája budú aktívne naše základné školy, ktoré spoločne pripravia dopoludňajší program na Obchodnej ulici. Nasledujúci piatok a sobota už ožije námestie i priľahlé uličky v centre mesta Jarným jarmokom. Dvadsiaty druhý ročník jarných trhov ponúkne Michalovčanom aj návštevníkom mesta kultúrny program vyskladaný z domácich umelcov aj hostí. Jarné trhy sa otvoria v piatok 3. mája o 10.00 hod. vztýčením vlajky. Následne z tribúny pri mestskom úrade udelia podujatiu jarmočné požehnanie michalovskí duchovní. Atmosféru dotvorí vystúpenie dua Dvojo z Mihaľovec, skupiny Mihaľovčan a Klubovanky. Zároveň od rána od 8.00 hod. bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu. V popoludňajšom hudobnom programe sa o 16.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade predstavia žiaci zo ZUŠ na Štefánikovej ulici, po nich o 17.00 hod. vystúpi domáca hudobná skupina Reb band a program uzavrie o 19.00 hod. populárna slovenská kapela Komajota. Hudobný program na tribúne pri mestskom úrade v sobotu popoludní začne o 16.00 hod. vystúpením formácie Popi SinGit a RebeccaMo, pokračovať budú o 17.00 hod. Divas crew, o 18.00 hod. Striga 4ever a program uzavrú o 19.00 hod. žiaci SZUŠ Talent-Um. Počas piatka i soboty nebude chýbať Ulička remesiel, v ktorej 45 remeselníkov ponúkne svoje výrobky. Pre tých, ktorí prídu na jarmok hlavne nakúpiť, bude k dispozícii približne 90 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 19 predajcov.

.



Uverejnené: 30.04.2024 14:03:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.