files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kľúčový dvojtýždeň pred michalovskou Iuventou

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú pred sebou dva týždne, aké ešte možno v histórii nemali. V priebehu desiatich dní zabojujú o dva poháre, keď ich čaká nielen súboj o majstra Slovenska, ale aj finálový dvojsúboj EHF Európskeho pohára. Už v stredu ich čaká v Dunajskej Strede kľúčový duel nadstavbovej časti o titul. Hneď po ňom v nedeľu absolvujú v Elche prvý finálový súboj európskeho pohára, odveta sa bude hrať ďalší piatok v Chemkostav aréne. My podotýkame, že zverenky trénera Petra Kostku majú na svojom konte v tejto sezóne už dva poháre – vyhrali MOL ligu a aj Slovenský pohár.

Hrať na remízu nebudú

Michalovčanky sa v stredu v Šali vrátili víťazstvom 34:24 do boja o slovenský titul. Po dvoch odohraných zápasoch majú na prvom mieste v tabuľke rovnako tri body ako druhá Dunajská Streda, s ktorou štyri dni predtým doma remizovali 29:29, tretia Šaľa ešte nebodovala. „V Šali to nebol ľahký zápas. Hlavne prvý polčas ukázali súperky kvalitu. My sme sa ťažšie rozbiehali. Vedel som, že to tam budeme mať náročné, pokiaľ od začiatku nezískame väčší náskok. Našim problémom bola v koncovka. V úvode druhého polčasu sme to zlomili. Pre Šaľu to bola asi aj krutá prehra,“ vrátil sa tréner Zemplínčaniek Peter Kostka ešte k stredajšej výhre na pôde jedného z dvoch konkurentov v boji o slovenský titul.

Michalovčanky tak v tabuľke predbehli o skóre Dunajskú Stredu, tá sa ale pred stredajším priamym súbojom o prvé miesto na jej pôde môže na líderskú pozíciu vrátiť, keď zvládne sobotňajší duel v Šali. „Našim víťazstvom v Šali a aj prípadnou výhrou DAC na jej pôde sa nič nezmení. Stále to bude o tom, že musíme zvládnuť duel v Dunajskej Strede. Potrebujeme neprehrať. Určite tam ale nepôjdeme hrať na remízu, ktorá by nám mala stačiť. Ja osobne som na tejto pôde ešte nevyhral a vyhrať tam chcem,“ zdôrazňuje Peter Kostka a k zápasu, ktorý zrejme rozhodne o titule dodáva. „Ako som cez sezónu viackrát zdôraznil, prvoradým cieľom je vrátiť titul do Michaloviec. Tomu prispôsobíme všetko. Nemyslíme ešte na Elche, myslíme na stredajší súboj na Žitnom ostrove, ktorý chceme zvládnuť. Ja verím, že to zvládneme a titul bude náš.“

Sedemdňový trip za súpermi

Súbojom v Dunajskej Strede náročný program pre Michalovčanky rozhodne neskončí. Hneď z Dunajskej Stredy totiž cez Viedeň letia vo štvrtok do španielskeho Alicante, kde ich v nedeľu na poludnie čaká prvý finálový duel EHF Európskeho pohára proti Atticgo BM Elche. „Ako som spomenul, zatiaľ sa sústredíme na duel v Dunajskej Strede. Nejaké informácie o Elche sme už ale získali. Španielsky tím bude jednoznačne favoritom dvojduelu, my môžeme iba prekvapiť,“ opakuje Kostka svoje slová, ktoré povedal už po semifinálovom postupe cez portugalskú Benficu Lisabon. Zemplínčanky sú ale po 26 rokoch prvým slovenským tímom vo finále európskeho pohára a s jedlom rastie chuť. „Keď sme už takto ďaleko, musíme vydať zo seba všetko a urobiť všetko preto, aby sme pohár získali. Verím, že prekonáme únavu a v prvom zápase v Španielsku si vytvoríme takú pozíciu, aby bolo o čo hrať aj v domácej odvete. Ako ale hovorím, náš cieľ je teraz streda a Dunajská Streda. Aj preto zakazujem hráčkam, aby teraz riešili Elche, lístky na domáci duel a všetko okolo toho. Musíme sa sústrediť na to, aby sme zvládli stredajší zápas v Dunajskej Strede a aby sme vrátili titul do Michaloviec,“ rázne dodal Peter Kostka. My dodajme, že po dvojzápase s Elche odohrajú Michalovčanky v stredu 29. mája odložený duel šiesteho kola nadstavbovej časti a po ňom definitívne uzavrú už môžeme teraz povedať, že úspešnú sezónu.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 11.05.2024 16:11:10 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.