files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košické víťazstvo emóciou, Michalovčania potrebujú novú energiu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezvládli kľúčový duel v novučičkej košickej futbalovej aréne a po prehre 0:2 v desiatom kole nadstavbovej časti sa sezóna pre nich ešte nekončí. Po prvýkrát za osem rokov, čo sú v najvyššej Niké lige, totiž absolvujú barážové zápasy o udržanie sa, v ktorých vyzvú druhý tím druhej ligy – FC Petržalka.

Michalovčania nastúpili v Košiciach v lepšej pozícii, ako domáci FC. Ten na nich v tabuľke strácal tri body a keď sa chcel zachrániť, musel vyhrať, čo sa mu nepodarilo v predošlých troch prípadoch. Nakoniec sa ale ukázala ako kľúčová zmena trénera v priebehu týždňa. Jána Kozáka nahradil športový riaditeľ Gergely Geri. Ten so svojim tímom konečne zvíťazil a napodobnil tak minulý rok, kedy sa v rovnakej pozícii ocitli aj Michalovčania. Tých vtedy zachránil v poslednom kole tiež športový riaditeľ Vladimír Rusnák. „Zázračný prútik určite nemám. Bavíme sa o jednom zápase. Našou úlohou bolo chlapcov dobre nastaviť, nastaviť ich na víťazstvo, ktoré sme potrebovali. Nie som záchrancom košického futbalu. To určite nie,“ rozhovoril sa Gergely Geri, ktorý bol mimochodom vlani asistentom trénera v Zlatých Moravciach, ktoré Michalovčania pod vedením Rusnáka zdolali a poslali ich do baráže. Teraz im to bývalý kormidelník Slavoja Trebišov vrátil. „Aj keď sme mali na Michalovce trojbodovú stratu, stále sme vedeli, že to máme vo svojich rukách. Nemuseli sme čakať na výsledok iného zápasu. Stačilo nám vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Celý klub stál za nami. Či to boli fanúšikovia, vedenie, no najdôležitejšie bolo, že to pochopili hráči,“ pokračuje Geri.

Zápas vyhrali emóciou

Jeho zverenci boli hlavne v prvom polčase lepším tímom. Hostia hrali zakríknuto a prekvapujúco viacerí aj bez emócie. Viazla im rozohrávka, v ofenzíve nedokázali nič vymyslieť, a tak nečudo, že sa prvých štyridsaťpäť minút zväčša bránili. Až v závere polčasu vystrčili rožky a v druhom dejstve už boli lepším tímom. Stále ale nedokázali prebiť dobre brániaci val domáceho tímu, ktorý nakoniec zaslúžene zvíťazil. „V prvom rade som šťastný, že sme tento zápas zvládli,“ vrátil sa ešte Geri k zápasu, ku ktorému následne dodal. „Mali sme určité problémy. Pred zápasom nám vypadol Dominik Kružliak. Povedali sme si, že tí, čo pôjdu na ihrisko odovzdajú na ňom maximum. Podarilo sa nám plniť zápasový plán. Chceli sme na nich vybehnúť vo vyššom tempe, čo sa nám darilo. Dali sme dôležitý prvý gól. Žiaľ, vysoké tempo sme neustáli a v druhom polčase bol súper lepším. Vyšli nám striedania, v správny moment sme dali druhý gól a bolo rozhodnuté. Zápas sme vyhrali hlavne emóciou.“   

Straka: Vyhralo efektívnejšie družstvo

Michalovčania v Košiciach v sobotu sklamali. Po dobrých výsledkoch, kedy dohnali desaťbodovú stratu na Košice boli na koni práve oni. Mali v rukách všetky tromfy. Stačilo im v Košiciach neprehrať, čo sa im ale nepodarilo. „Osobne som sklamaný,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín František Straka. „Išli sme tu dosť sebavedomí po dobrom zápase so Zlatými Moravcami. Zápas bol kvalitatívne dobrý. V prvom polčase sme urobili na ľavej strane taktickú chybu, ktorá nás stála inkasovaný gól. Gól nás dosť zrazil. Mali sme šance, ktoré sme ale nedokázali využiť. V druhom polčase sme to mali pod kontrolou. Nevyhralo lepšie mužstvo, ale efektívnejšie. Vyhralo družstvo, ktoré malo efektivitu a dokázalo streliť góly. My sme neboli schopní dať gól, oni dali dva a zaslúžene vyhrali,“ pokračuje k zápasu František Straka.

Rýchlo zdvihnúť hlavy

Michalovčania teraz nemajú vôbec čas na smútok. Už v utorok ich totiž na Tehelnom poli čaká prvý barážový duel proti FC Petržalka. „Prehra v Košiciach ma mrzí o to viac, že musíme ísť do baráže. Musíme predovšetkým zdvihnúť hlavy a ísť hore po psychickej stránke. Nebude to určite nič ľahké. Hráme už v utorok a dovtedy sa musíme dať dokopy. Ja ale verím, že to zvládneme,“ uviedol Straka a k barážovému dvojzápasu s Petržalkou doplnil. „Takéto barážové zápasy sú veľmi nepríjemné. Vieme do čoho ideme. Musíme zapracovať hlavne na psychickej stránke. Myslím si, že kvalitu na to máme, aby sme to zvládli. Teraz sme však sklamaní. Urobili sme maximum preto, aby sme v Košiciach vyhrali. Súper bol ale efektívnejší. Našou úlohou je teraz správne hráčov nastaviť. Máme málo času, Petržalka má o jeden deň viac na prípravu. Musíme hráčov pozdvihnúť a dať im tú správnu energiu. O to sa stopercentne postarám.“ My dodajme, že prvý barážový duel sa odohrá už tento utorok na Tehelnom poli (začiatok o 17.30 hod.). Odveta sa bude hrať v Michalovciach v sobotu od 16.30 hod. Oba zápasy prinesie v priamom televíznom prenose stanica DAJTO.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 19.05.2024 09:12:20 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.