files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedmička útočníkov pokračuje v michalovskej Dukle

Bronzový tím aktuálnej edície hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce pokračuje v predstavovaní kádra pre nasledujúcu sezónu. Tentoraz klub prostredníctvom sociálnych sietí predstavil sedmičku útočníkov, ktorí pokračujú v Michalovciach aj v nasledujúcej sezóne.

Ide o odchovanca Samuela Solenského, ako aj Michala Kabáča, Filipa Vašaša, Matúša Paločka, Mareka Valach, ktorý bol v nedávno skončenej sezóne v tíme najproduktívnejším Slovákom, Adama Vargu a mladíka Róberta Fedora. V tíme ako je známe už dlhšie pokračuje aj kapitán a súčasný ťahúň lotyšskej reprezentácie na majstrovstvách sveta Kaspars Daugavinš. Pod zmluvami sú aj Pavol Prokopovič, Viliam Kurila, Samuel Kizák a Ivan Matta, ktorí by mali hlavne pôsobiť v extraligovej juniorke.

Marek Valach bol v nedávno skončenej sezóne najproduktívnejším Slovákom v tíme. Dvadsaťpäťročný rodák z Ilavy strelil v 57 dueloch trinásť gólov a pridal aj pätnásť asistencií. Predtým hrával v extralige aj za Trenčín a pôsobil aj v Rakúsku a za morom. Samuel Solenský sa vlani vrátil do Michaloviec, odkiaľ odišiel do českého Liberca ešte v žiackom veku. Následne pôsobil za morom a v sezóne 2022/23 hrával v Nitre. V tíme ostáva aj divákmi obľúbený Adam Varga. Syn slovenských rodičov narodený v USA v Michalovciach pôsobil vlani prvýkrát mimo domova. Odohral tu devätnásť duelov, v ktorých strelil jeden gól a pridal aj jednu prihrávku. Okrem toho hrával aj vo farmárskom Trebišove, kde odohral 24 duelov s bilanciou jedenásť gólov a dve prihrávky. V Michalovciach pokračujú aj dvaja členovia štvrtej formácie, ktorá bola považovaná za jednu z najlepších v lige. Tréner Tomek Valtonen sa bude môcť opäť spoľahnúť na Michala Kabáča a Filipa Vašaša. Kabáč sa vlani vrátil do Michaloviec po päťročnom pôsobení v Banskej Bystrici. Za Michalovce odohral 59 duelov, v ktorých strelil desať gólov a pridal aj štyri prihrávky. Okrem Michaloviec a Banskej Bystrice, s ktorou má dva tituly, hrával aj za Liptovský Mikuláš a Martin. Je držiteľom bronzu zo svetového šampionátu do dvadsať rokov. Filip Vašaš bude v Michalovciach pôsobiť už tretiu sezónu. Okrem Popradu, kde hrával aj v mládežníckych kategóriách, Banskej Bystrici, Spišskej Novej Vsi, Bratislave Capitals pôsobil 26-ročný čiperný útočník aj vo Fínsku. Vlani za Michalovce odohral 55 duelov, v ktorých strelil štyri góly a pridal aj deväť asistencií. Tretiu sezónu bude v Michalovciach pôsobiť aj Matúš Paločko. Ten prišiel na Zemplín predvlani z Liptovského Mikuláša, predtým hrával iba v materskom Poprade. Za Michalovce vlani odohral 33-ročný útočník 47 duelov, v ktorých strelil osem gólov a pridal aj deväť prihrávok. 

Michalovčania už predtým zverejnili pokračovanie zmlúv s brankárom Vladimírom Glosárom, ako aj obrancami Adamom Drgoňom, Adamom Stripaiom, Milanom Pišojom, Martinom Bodákom, Sebastiánom Jasečkom a Jakubom Cibákom. V tíme trénera Tomeka Valtonena zabojujú o miesto počas letnej prípravy aj ďalší dvaja obrancovia – Ján Marcinko a Martin Semaňák. Po šiestich rokoch sa do Michaloviec vracia aj obranca Jakub Meliško.

.



Uverejnené: 20.05.2024 14:39:10 files/5sk0hsp4etuve4rk.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.