files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posledná michalovská nádej na záchranu

Ešte nikdy neboli futbalisti MFK Zemplín Michalovce tak blízko k vypadnutiu z Niké ligy, ako v týchto dňoch. Zverenci trénera Františka Straku prehrali posledné dva dôležité zápasy. Najskôr v desiatom kole nadstavbovej časti v Košiciach 0:2, čím sa zosunuli na jedenáste miesto v tabuľke a o Niké ligu musia bojovať v baráži s druhým druholigistom FC Petržalka. No a v utorok prehrali aj na Tehelnom poli so spomenutou Petržalkou 1:2, čím sa dostal na kraj priepasti. Keď nechcú spadnúť do druhej ligy, musia v sobotu v odvetnom barážovom zápase na ich pôde vyhrať a najlepšie o dva góly. V prípade ich výhry o gól sa totiž bude predlžovať...

Michalovčania neodohrali na Tehelnom poli zlý zápas. Prakticky počas celého duelu boli viac na lopte, doplatili však na svoju efektivitu, na ktorú doplatili aj tri dni predtým v Košiciach. V závere prvého polčasu dokázal Igor Žofčák odpovedať na úvodný gól Romana Begalu. Zemplínčania mohli dokonca ísť do vedenia, no Žofčák následne nepremenil pokutový kop a z následnej kontry Gašparovič upravil na 2:1. V druhom polčase mali hostia niekedy až urputný tlak, ktorý ale na druhý gól nepretavili... „Keby sme nemali šance, tak nepoviem ani slovo. My sme ich mali, no nepremenili sme ich. Pre nás to ale absolútne nekončí. Urobíme maximum preto, aby sme to zvrátili. Ja som taký, že všetko robím do posledného dychu a aj moji hráči to tak budú brať. Máme pred sebou domáce stretnutie a keď v ňom budeme mať potrebnú efektivitu, verím, že to zvládneme,“ uviedol hneď po utorkovej prehre tréner Zemplínčanov František Straka, podľa ktorého slov boli pod tlakom hlavne jeho zverenci.

„Súper nemal čo stratiť. Jediní, čo niečo stratíme sme my. Pokiaľ by súper prehral, nikto im nič nepovie. Môže iba získať. Pod tlakom sme boli iba my. Boli sme mentálne dole po prehre v Košiciach. Aj tam sme mali šance na góly, no ani tam sme neboli efektívni. Trápi nás koncovka a mentálna stránka. Práve na tom musíme zapracovať, aby si hráči viac verili. Keď to odstránime, som o tom presvedčený, že v sobotu odvetu zvládneme. Musíme dať dokopy fyzické sily, psychické sily a nastaviť mužstvo tak, aby to v sobotu zvládlo,“ dodal ešte František Straka.

Paradoxne, Michalovčanov načal ich bývalý hráč, stredopoliar Roman Begala. Ten v Michalovciach štartoval svoju seniorskú kariéru, v ktorej následne pokračoval až do tejto zimy v druholigovom Trebišove. Práve odtiaľ ho zlanáril ambiciózny účastník MONACObet ligy z predmestia hlavného mesta. „V prvom rade sme si zápas chceli užiť,“ rozhovoril sa špílmacher Armtedie, ktorý za Michalovce v Niké lige v sezóne 2019/20 dva zápasy. Následne putoval práve do Trebišova, kde sa stal jedným z najlepších záložníkov druhej ligy. „Uvedomovali sme si, že môžeme iba získať. Som veľmi rád, že si ľudia našli cestu na štadión. Verím, že nás prídu podporiť aj do Michaloviec a pôjdeme si za našim malým snom,“ pokračuje Begala. „Atmosféra bola fantastická. Som rád, že sa hráči toho nezľakli a išli sme si za svojim cieľom. Ešte nás čaká jeden zápas. Motiváciu určite máme,“ nadviazal na Begalovo slová tréner FC Petržalka Michal Kuruc. Odvetný barážový duel sa odohrá v sobotu o 16.30 hod. na michalovskej pôde.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 23.05.2024 13:27:57 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/to6v4ahukd8jatik.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.