files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po výhre 2:0 MFK Zemplín Michalovce zachránený v Niké lige

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si zahrajú najvyššiu Niké ligu aj v desiatej sezóne v rade. Zverenci trénera Františka Straku zvládli odvetný barážový duel s druhým tímom druhej ligy FC Petržalka, keď zvíťazili 2:0 a odvrátili tak hrozbu vypadnutia. O oba góly Michalovčanov sa postaral Enzo Arevalo.

Zemplínčania sa pred zaplneným štadiónom a výbornou kulisu od úvodných sekúnd zahryzli do svojho súpera, ktorého hlavne v prvom dejstve prakticky do ničoho nepustili. V deviatej minúte prišiel center do pokutového územia, obrana hostí loptu neodpratala do bezpečia a tá sa následne po hlavičke Arevala dostala až do siete. Michalovčania po tom, čo zrovnali náskok Petržalky pokračovali v tlaku. Bahiho pokus išiel tesne nad, v 32.minúte sa už ale tešili po druhýkrát, keď bol na konci akcie opäť Arevalo. Uruguajský ofenzívny záložník mohol byť do konca polčasu dokonca aj hetrikovým hrdinom, jeho nájazd na bránu hostí ale v samom závere polčasu gólom neskončila. V druhom dejstve hostia preskupili svoje rady a v ofenzíve už boli nebezpečnejší. Harba vo svojej šanci minul, rovnako ako na druhej strane Adekunle. Poistku Michalovčanom mohol pridať Niarchos, ktorý obišiel aj brankárka Halousku, no lopta z jeho kopačky do siete nedošla. Domáci následne ubránili svoj náskok aj v dlhočiznom nadstavení a mohli sa tešiť z toho, že si Niké ligu zahrajú aj v desiatej sezóne v rade.

MFK Zemplín Michalovce - FC Petržalka 2:0 (2:0)
prvý zápas 1:2, v Niké lige sa udržal MFK Zemplín
Góly:
9. a 32. Arevalo
ŽK:
26. Volanakis, 50. F. Vaško - 15. Oršula
Rozhodovali:
Kráľovič - Poláček, Hrmo; 2986 divákov
MFK ZEMPLÍN:
Frelih - D. Magda, Dzotsenidze (83. M. Bednár), Volanakis, Bahi - F. Vaško - M. Marcin, I. Žofčák (83. L. Šimko), S. Danko (73. Karasiuk), Arevalo - Adekunle (63. Niarchos)
FC:
Halouska - Oršula, J. Jakubko, Konan, Šurnovský - R. Begala (87. Riznič), P. Nagy, L. Gašparovič (46. Harba) - Ogaga (87. Kachnič), Kelembet (50. Špehar), Danek (77. Liener)

.



Uverejnené: 26.05.2024 10:02:17
files/pb7nomk7h6nezsky.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.