files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Melišková výmena Vihorlatu za šíravu, Fominych o novom impulze do kariéry

Michalovská Dukla Ingema sa v nasledujúcej sezóne bude môcť spoľahnúť na už extraligou ošľahanú dvojicu Jakub Meliško a Daniil Fominych. Obaja sa postupne dostávajú do najlepšieho hokejového veku a na Zemplíne veria, že to dokážu aj na ľade.

V michalovskej Dukle sa to po minulej sezóne rozhodli omladiť. Prišli viacerí hráči hladní po úspechoch a to môže byť voda na michalovský mlyn. „Michalovce sú od svojho príchodu do extraligy ambiciózny tím a každý rok ukazujú, že sa posúvajú ďalej,“ reagoval na otázku ohľadom doterajšieho účinkovanie Michaloviec v najvyššej extralige útočník Daniil Fominych.

Dvadsaťšesťročný naturalizovaný Slovák, ktorý sa narodil v ruskej Ufe, prišiel na Zemplíne zo Slovana Bratislava v rámci výmeny za ďalšieho útočníka Petra Bjalončíka. „Mne sa ozval manažér Marek Mašlonka, s tým, že či by som nemal záujem o výmenu. Neváhal som a michalovskú ponuku som prijal. Beriem to ako nový impulz do svojej kariéry. Myslím, že mi pôsobenie tu veľmi pomôže. Viem, čo sa odo mňa očakáva. Určite to sú body. Osobne mám obrovskú motiváciu presadiť sa a urobím všetko preto, aby sme boli s tímom úspešní,“ pokračuje 26-ročný Fominych, ktorý si už obliekol aj slovenský reprezentačný dres. Pôsobenie na Zemplíne berie aj ako novú šancu zabojovať o najcennejší dres. „Určite! Verím, že keď sa mi bude dariť, reprezentační tréneri si ma všimnú aj z Michaloviec,“ dodala jedna z nových akvizícii v michalovskom kádri. Na novú výzvu sa teší aj o dva roky starší obranca Jakub Meliško. Ten nešiel do neznámeho. V Michalovciach už pôsobil v sezóne 2017/18, kedy Dukla vyhrala po 32 rokoch prvú ligu. No a cudzí mu nie je ani Zemplín, keďže vlani pôsobil v tiež extraligovom Humennom. Teraz sa sťahuje z horného Zemplína na dolný a vymení Vihorlatské vrchy za príjemnejšie brehy Zemplínskej šíravy. „Ja by som ani nepovedal, že sa sťahujem, keďže som v Michalovciach býval aj počas minulej sezóny,“ smeje sa rodák zo Žiaru nad Hronom, ktorý v Michalovciach býval aj so svojou priateľkou.

K brehom Zemplínskej šíravy si prichádza napraviť chuť z lanského vypadnutia s Humenným. „Samozrejme, posledné miesto a vypadnutie z extraligy nás všetkých škrelo. Určite to nemôžeme vidieť pozitívne, keďže sme nedokázali splniť jediný cieľ, čo sme mali a to zachrániť sa. Bohužiaľ, nepodarilo sa to. Verím, že si v Michalovciach napravím chuť a urobíme dobrú sezónu,“ pokračuje Jakub Meliško, ktorý sa vrátil do Michaloviec po šiestich rokoch. „Vtedy som bol ešte mladým hráčom. Tentoraz už prichádzam ako skúsenejší. Michalovce sú hokejovou značkou a ako som povedal, verím, že budeme dobre pripravení a bojovať o tie najvyššie priečky. Preto som tu prišiel a preto tu prichádzajú aj ďalší chlapci,“ dodal bývalý obranca Zvolena, Popradu či francúzskych Bordeaux a GAP.  

Peter Brendza 

.



Uverejnené: 09.06.2024 19:56:37 files/qpyaunyq4trwomte.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.