files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénerom FC Košice definitívne Gergely Geri

Košických futbalistov povedie v druhej sezóne Niké ligy Gergely Geri. Tréner, ktorý viedol žlto-modrých v záverečnom zápase uplynulej sezóny proti Michalovciam (2:0), teda dostal príležitosť kormidlovať FC Košice aj od začiatku nového ročníka. Práve výhra v regionálnom derby nad Zemplínom zabezpečila Košičanom v poslednom desiatom nadstavbovom kole lanskej sezóny záchranu, Michalovčania putovali do baráže s Petržalkou, ktorú úspešne zvládli. O jeho poverení viesť prvý tím informuje stránka vlani desiateho tímu Niké ligy.

S najvyššou slovenskou súťažou má 47-ročný rodák z Kráľovského Chlmca bohaté skúsenosti. V rámci nej pôsobil v Podbrezovej, Nitre, Seredi, Pohroní, Zlatých Moravciach a naposledy aj v FC Košice. Okrem toho pred štyrmi rokmi viedol tiež v maďarskej súťaži DVTK Diósgyőr a v druhej lige viedol aj Slavoj Trebišov. „Pred posledným zápasom minulej sezóny urobil klub dobré rozhodnutie, keď dal trénerskú príležitosť Gergelymu Gerimu. Pôvodná dohoda bola iba na jedno stretnutie, ale po skončení sezóny sme veľa diskutovali s Gergelym a dospeli sme k názoru, že mu dáme mandát viesť naše A-mužstvo aj v ďalšej sezóne,“ povedal pre stránku klubu jeho športový riaditeľ Balázs Farkas.

Podľa neho nová dohoda s Gergelym Gerim znie na jeden rok s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu. „V prvom je to pre mňa veľká česť, že som dostal príležitosť viesť klub ako je FC Košice. Dohoda o mojom pokračovaní na lavičke žlto-modrých sa rodila jednoducho, keďže obe strany mali záujem nájsť spoločnú reč. Cieľom je hrať aktívny, rýchly a agresívny futbal, založený na dobrej organizácii hry a fyzickej pripravenosti. Radi by sme predvedenými výkonmi a výsledkami potešili našich fanúšikov. O konkrétnych cieľoch je ešte priskoro hovoriť. Múdrejší budeme po tom, ako sa nám podarí vyskladať káder. Intenzívne však pracujeme na tom, aby sme vytvorili konkurencieschopný tím. Určite sa chceme vyhnúť boju o záchranu a skončiť v tabuľke vyššie ako v minulom ročníku,“ povedal Gergely Geri, ktorý už má k dispozícii aj kompletný realizačný tím. „Mojim asistentom bude Ľuboš Kordanič, rodák zo Sniny, ktorý naposledy pôsobil v Slovane Bratislava. Trénerom brankárov by mal byť Marián Kello. Novým kondičným trénerom bude Igor Bakalár, ktorý prichádza z Trenčína a s ktorým som spolupracoval ešte v FC Nitra,“ informoval o tíme svojich najbližších spolupracovníkov. Zaujímavosťou je, že Košičanom cez leto čaká prestížny prípravný duel. V pondelok 22.júla absolvujú domáci zápas s talianskym AS Rím. Ten príde do Košíc v rámci osláv otvorenia futbalovej arény.

VIZITKA G. Geriho

Narodený: 19.01.1977 v Kráľovskom Chlmci. Trénerská kariéra: 2014 - 2015: Rimavská Sobota, 2015 - 2016: Tornaľa, 2016 - 2017: Zvolen (asistent), 2017 - 2019: Podbrezová (mládež, asistent pri A-tíme, tréner), 2019 - 2020: FC Nitra, 2020: Diósgyőr, 2021: Sereď / Pohronie, 2022: Trebišov, 2023: Zlaté Moravce (asistent), 2024: FC Košice.

Foto: FC Košice (Tomáš Cicoň)

.



Uverejnené: 13.06.2024 10:38:13 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/xz355oh30psq74gu.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/exeedcax56kydrkv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.