files/7us07x2v5y4jjmre.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tridsiatka hráčov michalovskej Dukly Ingema

Príchodom kanadského útočníka Cliffa Pu, ktorý posledné tri sezóny hrával v KHL, uzatvára michalovská Dukla Ingema nateraz svoj káder pre nastávajúcu sezónu. Do prípravy chcú Michalovčania ísť so šiestimi importmi, miesto pre siedmeho legionára si nechávajú voľné. Aktuálne je v kádri trénera Tomeka Valtonena tridsať hráčov, z toho sú traja brankári, desiati obrancovia a sedemnásti útočníci. Poďme si v nasledujúcich riadkoch predstaviť káder, s ktorým Michalovčania vstúpia do prípravy. Tú odštartujú hneď z kraja augusta.

Brankári

Brankársky post bol v posledných dvoch rokoch doménou hlavne Stanislava Škorvánka. Ten sa cez dvojku v Michalovciach vypracoval na najlepšieho brankára extraligy a zachytal si aj na dvoch majstrovstvách sveta. Nečudo, že sa chce posunúť v kariére ďalej a prijal tak výzvu českého Hradca Králove. Jeho nástupcom na poste jednotky by mohol byť Vladimír Glosár. Rodený Michalovčan, ktorý sa vychytal v dvoch sezónach v Martine a v tej minulej už dostával šancu aj v materskom klube, si vyslúžil aj reprezentačnú pozvánku. Teraz sa môže bez piatich centimetrov dvojmetrové chlapisko posunúť ešte vyššie. Konkurenciou pre neho by mal byť francúzsky reprezentačný brankár Julian Junca. Ten naposledy chytal v AHL, po roku sa znova vrátil do Európy. Nie ale do svojej krajiny, kde pôsobil až do sezóny 2022/23, ale prijal michalovskú výzvu. Na dvojicu už skúsených brankárov bude z pozície trojky dohliadať talentovaný Brian Majerčík a stále je tu aj talentovaný junior Tobias Smolko, ktorý sa zrejme bude s Majerčíkom biť o pozíciu jednotky v extraligovej juniorke.

Obráncovia

Z lanskej defenzívy ostali v tíme šiesti hráči. Michalovčania sa budú opierať o skúsenosti 39-ročného zadáka Adam Drgoňa, ktorý je platný v presilovkách. Drgoň by mal rozdávať predovšetkým skúsenosti a učiť od neho by sa mali hlavne mladíci Adam Stripai, Milan Pišoja, či Sebastián Jasečko, ktorí zbierali skúsenosti už v minulej sezóne. Tretiu sezónu v rade si na Zemplíne odkrúti Jakub Cibák, druhú Martin Bodák, od ktorého majú Zemplínčania takisto obrovské očakávania. Novými posilami do obrany sú skúsený Čech Ondřej Slováček a Jakub Meliško, ktorý prichádza z Humenného. O miesto v zostave zabojujú aj Ján Marcinko a Martin Semaňák.

Útočníci

Ako kľúčový aspekt ofenzívy sa zdá udržanie lotyšského kapitána Kasparsa Daugavinša. Kapitán lotyšskej reprezentácie bol v nedávno skončenej sezóne lídrom ofenzívy a takúto rolu zrejme bude mať aj v nasledujúcej, v ktorej sa už nebude musieť zo začiatku v tíme aklimatizovať a navyše bude mať za sebou aj celú prípravu s tímom. Spolu s ním ostávajú aj ďalší siedmi útočníci – Marek Valach, Matúš Paločko, Filip Vašaš, Michal Kabáč, Samuel Solenský, Adam Varga a Róbert Fedor. Daugavinš by mal údernú dvojicu vytvoriť hlavne so svojim krajanom Renarsom Krastenbergsom, s ktorým hral v jednom útoku aj v lotyšskej reprezentácii na nedávno skončených majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Veľa sa bude čakať aj od českého kridelníka, či centra Alberta Michnáča, ktorý v slovenskej extralige odohrá už tretiu sezónu v rade. V Prešove a Nových Zámkoch patril k lídrom a čaká sa, že túto pozíciu môže zastávať aj v Michalovciach. Český útočník so slovenským pasom je možno ideálnym hráčom k dvojici lotyšských útočníkov. K ním ale môžu tréneri zaradiť aj dvadsaťročný fínsky talent Topiho Ronniho. Útočník, ktorého pred dvoma rokmi draftovalo Calgary Flames, už má s Tapparou na svojom konte dva fínske tituly. Mladý útočník mal vo svojej krajine problémy so zákonom a teraz čaká na druhú šancu. Tú mu dávajú v Michalovciach a Ronni ju určite bude chcieť využiť na sto percent.

Novým impulzom do kariér môžu byť Michalovce aj pre ďalšiu dvojicu útočníkov. Skúsený Patrik Svitana posledných sedem sezón hral na Slovensku iba v materskom Poprade, kde v poslednej sezóne už strácal motiváciu. Tou novou by preň mohli byť práve Michalovce. Trochu iný prípad je ďalší útočník Daniil Fominych. Pre neho môžu byť zase Michalovce mostíkom aj do reprezentačného výberu, za ktorý si zahral aj v posedných dvoch rokoch. Nateraz poslednou posilou je hore spomenutý Cliff Pu, ktorého klub predstavil iba v posledných dňoch. Aj on bol draftovaný tímom NHL a posledné tri roky hral v nadnárodnej KHL. Aj v ofenzíve budú Michalovčania skúšať mladíkov, ktorí môžu zabojovať o miesto v prvom tíme. Jedným z nich je aj odchovanec Dávid Hájnik. Spolu s ním prichádzajú Ján Blaško a Patrik Gabriel, ktorý posledné sezóny hrával vo Fínsku a je známy aj z mládežníckych reprezentácii. Michalovčania stále môžu siahnuť aj do svojej juniorky, odkiaľ už majú podpis na zmluvách od štvorice talentovaných útočníkov – Samuela Kizáka, Ivana Mattu, Viliama Kurilu a Pavla Prokopoviča. Spolu s nimi a taktiež aj spomenutým Smolkom momentálne môžu Zemplínčania siahnuť až po 35 hráčoch! Tých budú v sezóne využívať aj vo farmárskom Trebišove, ktorý bude hrať prvú TIPOS SHL ligu.   

Aktuálny káder HK Dukla Ingema Michalovce
Brankári: Julian Junca (Francúzsko), Vladimír Glosár, Brian Majerčík.
Obrancovia: Adam Drgoň, Milan Pišoja, Adam Stripai, Msrtin Bodák, Jakub Cibák, Sebastián Jasečko, Jakub Meliško, Ondřej Slováček (Česká republika), Martin Semaňák, Ján Marcinko.
Útočníci: Kaspars Daugavinš (Lotyšsko), Renars Krastenbergs (Lotyšsko), Topi Ronni (Fínsko), Michal Kabáč, Matúš Paločko, Marek Valach, Samuel Solenský, Filip Vašaš, Róbert Fedor, Adam Varga, Patrik Svitana, Albert Michnáč, Daniil Fominych, Patrik Gabriel, Ján Blaško, Dávid Hájnik, Cliff Pu (Kanada).  
   

.



Uverejnené: 22.06.2024 11:44:54 files/sm2hz6oeeogiu6ob.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/0hmzd3o4yfbqowph.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/dxzeitwsmma2y7cx.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.